Читать «Українські мілітарні формування в Одесі в добу Центральної Ради (березень 1917 – квітень 1918 рр.)» онлайн - страница 107

Тарас Вінцковський

13. Для розробки окремих питань або для завідування окремими справами організуються Радою окремі Комісіі чи секціі.

14. Голови Комісій входять в склад Виконавчого Комітета по справам своєі Комісіі з рішаючим голосом, а по иншим справам — з дорадчим голосом.

15. Військові зьізди і віча скликаються по постановам Рад або окремих військових організацій. Для Одеськоі Укр. Військовоі Ради зьізди загально-кошові і загально-украінські мають обовьязковий характер, инші зьізди і віча — лише дорадчий.

16. Як делегати до Ради, так і всі іі Виконавчі органи вибіраються на 3 місяці, але строк цей може бути змінений що до виконавчих органів — по постановам Ради, а що до делегатів — по постановам тих організацій, які іх делегіровали до Ради.

17. До справ Комітета належить виконання постанов Ради, зносини Т-ва з іншими організаціями і інституціями і підготовка питань до розв’язання зборів Ради.

18. Виконавчий Комітет збірається в міру потреби і збори його правомочні в присутности не менш половини його членів, в тім числі Голови або його товариша. В відсутности Голови місце його заступає зо всіма правами один з його товаришів.

19. Член Комітета, який пропустить 3 засідання К-та без важливих причин, вважається виступившим з членів К-та.

20. Всі справи в Комітеті рішаються звичайною більшістю голосів; при рівному числі голосів перевагу дає голос Голови.

21. Збори Ради скликаються Виконавчим Комітетом в міру потреби або згідно з постановами Ради, або на домагання не менш 1/5 всіх членів Ради.

23. Збори Ради правомочні, коли на них прибуде не менш половини членів іі.

23. Колиб перші збори не відбулись, то скликані для розвязання питань тих зборів другі збори правомочні при всякому числі прибувших на них.

24. На зборах Ради заступники делегатів, в присутності своіх делегатів, мають лише дорадчий голос.

25. Збори Ради розвязують всі справи, які відносяться до діяльності Коша, звичайною більшістю голосів, опріч справи про виключення членів, для чого потрібна більшість 2/3 голосів.

26. На звичайних зборах Ради засідання веде Голова Викон. К-та, при виборах же членів Вик. Комітету і у всіх випадках, коли збори знайдуть те потребним, вибираються окремі голови і писар Зборів.

27. Для провірки грошових справ збори Ради вибірають окрему Ревізійну Комісію з 3-х членів.

28. Внутрішня організація в комісіях і секціях належить самим тим Комісіям чи секціям, але робота іх проводиться згідно з наказами для них Ради.

29. Члени Коша не роблять постійних обовьязкових внесків, але повинні дбати про потрібні кошти, які складаються з добровільних постійних внесків або жертв, допомог ріжних організацій і інституцій, спеціальних збірок, видань Т-ва і всяких підприємств, які уряжаються на користь Т-ва.

30. Т-во має свою печатку і прапор.

31. Т-во має право юридичноі особи і в потрібних случаях виступає через своіх від поручників, згідно наказам в тій справі загальних сборів Ради.

32. Т-во закривається по постанові зборів Ради або коли число членів іі буде менш 10, і призначення майна Т-ва, по ліквідаціі, належиться останнім зборам Ради.