Читать «Мафія і Україна» онлайн - страница 16

Павло Штепа

За таких обставин США не потребували завоювати Московщину, щоби накинути їй свою волю. Вистачало би лише прилякнути, що скинуть атомну бомбу на Москву, Ленiнград, Урал та iншi осередки вiйськової та полiтичної сили Московщини.

США мали повну можливiсть улаштувати Схiдну Європу i всю Азiю так, як лише самi забажали би. А як "улаштувати" — знаємо. Виникають запитання:

1) Чи вони хотiли так "уладнати"?

2) А якщо нi, то хто ж так уладнав?

На перший запит вiдповiдають самi американцi. Посол США в Москвi телеграфував до Вашинґтона ще 1936 року:

"Ми не смiємо анi на хвилину пiддаватися оманi нiби можна встановити направду приятельськi стосунки iз савєтським урядом, чи з комунiстичною партiєю, бо ж мета обидвох — запровадити комунiзм у всьому свiтi".

Англiйський банкiр, що добре знав свiтовi справи, Вiктор Стасун сказав ще 1940 року:

"Незадовго ми побачимо Московщину найгiршим ворогом Великобританiї. Й усунення А. Гiтлера не зменшить московської ворожостi до нас".

Славний американський дiяч о. Ч. Кофлiн писав:

"Нiхто не простить А. Гiтлеровi його злочинiв, убивств, анi його союзу з Й. Сталiним. Але коли буде знищений гiтлеризм, тодi комунiзм оволодiє Нiмеччиною i посунеться пiд Париж та Лондон".

Колишнiй президент США Герберт Гувер тиждень пiсля нападу Нiмеччини на СРСР сказав:

"Казати, що у спiлцi зi Й. Сталiним ми забезпечимо волю у свiтi — це глум та кпини з волi; це — заперечення волi".

Член Парламенту США Роберт Тафт казав 29.07.1941 р. по радiо:

"Чи ж можна повiрити, що Московщина воює за демократичнi iдеї? А наш президент щойно проголосив, що США дадуть для СРСР всю допомогу, що лише зможуть. Чи задля того аби поширити чотири волi в усьому свiтi треба давати комунiстичнiй Московщинi гармати, лiтаки, танки? Та жодна держава не спричинилася до цiєї вiйни бiльше, як власне Московщина. Не було би угоди помiж Московщиною та Німеччиною — не було би нападу на Польщу. Отже, Московщина є такий самий нападник, як i Нiмеччина. А США має в iм'я демократiї зробити союз iз найжорстокішими деспотами у свiтi. Перемога комунiзму у свiтi буде далеко небезпечнiша для США, нiж перемога нацизму, бо нацизм не має найменших шансiв поширитися в США, а натомiсть комунiзм вже має чималi осяги в США, бо вiн виступає в демократичнiй личинi".

Сенатор Г. Джексон кричав у сенатi:

"О, Боже! Чи ми, американцi, падали колись так низько, щоб вибирати помiж двома катами? Та ж Й. Сталiн був союзником А. Гiтлера! А тепер ми самi постачаємо Сталiновi зброю, яку вiн вжиє колись проти нас".