Читать «Съкрушени» онлайн - страница 13

Сара Шепард

— Хана? — разнесе се гласът на Майк зад гърба й.

Тя се завъртя на столчето, за да го види. Той изглеждаше очарователно в лакроската си тениска, впитите черни дънки и изтърканите кецове. На лицето му грееше развълнувана момчешка усмивка.

— Имам изненада за теб!

— Каква? — попита предпазливо Хана, пускайки телефона в чантата си. Точно сега не беше в настроение за изненади.

Майк щракна с пръсти и внезапно пред нея под строй се появиха група играчи по лакрос. След като Майк преброи до три, всички в синхрон свалиха тениските си и се обърнаха с лице към Хана. Върху изпъкналите плочки на коремите им бяха нарисувани букви. Първият беше с Х, вторият с А, третият…

Хана примигна изненадано. Телата им изписваха изречението Хана майска кралица.

Някой в ресторанта изръкопляска. Кейт Рандъл, доведената сестра на Хана, която седеше в едно от сепаретата, кимна одобрително. Очите на сервитьорката изскочиха при вида на добре оформените мускули на момчетата и тя едва не изпусна подноса си. След това Майк се обърна, изхлузи тениската си през глава и се ухили на Хана. На голите му гърди беше изрисувана една голяма удивителна.

— Нали ще се състезаваш? — попита въодушевено той. — Целият отбор по лакрос те подкрепя.

Останала без думи, Хана завъртя около пръста си верижката от „Тифани“. В „Роузууд дей“ наричаха майска кралица кралицата на бала. Майк и Хана щяха да отидат заедно на бала — тя си беше купила рокля предишния месец на една разпродажба на мостри в „Маркеса“. Роклята струваше повече, отколкото баща й беше склонен да плати, но той знаеше колко много означава балът за нея — Хана мечтаеше за идеалната си бална вечер така, както повечето малки момиченца мечтаят за приказна сватба.

Но кралица? Вярно, че Хана си беше мислила за това, беше мечтала за това, но след последната безумна година тя не го взимаше на сериозно.

— Не знам — отвърна неуверено тя, поглеждайки към Майк и редицата голи до кръста момчета. — Какво ще кажете за Наоми?

Наоми Циглър беше кралицата на училището. Тя не беше приела Хана в групичката си след смъртта на Мона и макар че по време на круиза двете бяха започнали да се разбират, всичко стана на пух и прах когато Хана откри, че братовчедката на Наоми е Мадисън, момичето, което предишното лято беше изоставила край пътя, след като блъсна колата й. Хана дори подозираше, че Наоми е А… но се оказа, че греши. Когато си призна какво е сторила, Наоми се отврати дотолкова, че повече не й проговори.

Една ръка докосна нейната. Пред погледа й изплува Кейт.

— Наоми няма да се кандидатира, Хан. Успехът й не е достатъчно висок. — Тя се усмихна триумфално. Поради някаква причина, за която Хана не беше съвсем сигурна, Кейт и Наоми враждуваха.