Читать «Съкрушени» онлайн - страница 12

Сара Шепард

Хана продължи да чете. Господин Прат е прехвърлен в клиниката за пластична хирургия и рехабилитация след изгаряния „Уилям Атлантик“ край Роузууд, Пенсилвания, за по-нататъшно лечение. Четири поредни години клиниката за изгаряния е печелила престижната награда за най-добро болнично заведение в трите щата и…

Хана погледна към стреснатото си изражение в шареното, старовремско огледало в другия край на бара. Бащата на бившето й гадже Шон Ейкърд ръководеше клиниката „Уилям Атлантик“ и предишната година Хана се беше записала там като доброволка. Това беше наказанието й за това, че беше блъснала беемвето на господин Ейкърд, след като Шон скъса с нея. Джена Кавана беше лекувала там изгарянията си, както и някогашната най-добра приятелка на Хана, Мона Вандерваал, която се оказа първият А. Хана не обичаше да мисли и за това.

Останалата част от статията не разкриваше кой знае колко — само, че нараняванията на Греъм били ужасни. Ледени тръпки полазиха по гърба й. Очевидно Греъм беше попаднал случайно под огъня на А., точно както се беше случило с Гейл Ригс, също заподозряна, че е А., която беше застреляна на алеята към дома си пред очите на момичетата. Но защо А. искаше да нарани Греъм? Първоначално момичетата се притесняваха, че Греъм може да е А. и че иска да се конфронтира с Ариа заради онова, което тя и останалите бяха причинили на бившата му в Ямайка. Но те продължиха да получават есемеси от А. и след като Греъм изпадна в кома, затова се чудеха дали не се беше опитвал да предупреди Ариа, че А. е по петите й. Няколко пъти беше повторил на Ариа през тежката врата на котелното, че някой я държи под око. Може би имаше предвид, че А. я наблюдава — може би го беше видял да я шпионира. Тогава дали той знаеше кой е А.? Само ако можеше да дойде в съзнание…

В пощата й се появи ново писмо. Ново съобщение от специален агент Джасмин Фуджи. Хана погледна с присвити очи към темата на писмото. Там пишеше просто Табита Кларк.

Хана едва не изпусна телефона си. Специален агент?!

Тя отвори писмото с разтуптяно сърце. Джасмин Фуджи беше агентката от ФБР, която разследваше убийството на Табита, и името на Хана се беше появило в списъка с гости, които бяха отседнали в курорта в Ямайка по същото време, когато там се беше намирала и Табита Кларк. Бих искала да ви задам няколко въпроса във връзка с онова, което си спомняте от онази нощ, пишеше в писмото. Сигурно разбирате, че времето е от изключително значение, затова се свържете с мен колкото се може по-бързо.

В гърлото на Хана се надигна жлъчка. Момичетата вече знаеха, че не са убили Табита, но А. имаше уличаващи фотографии как четирите разговарят с нея по време на почивката — и дори една на Ариа, докато блъска Табита от покрива, а Хана и останалите стоят отстрани и гледат. А. знаеше и толкова много други неща за тях: Хана беше прикрила сериозна катастрофа, Спенсър беше натопила друго момиче за притежание на наркотици, Емили беше приела пари, за да даде бебето си… макар че после се беше опитала да ги върне. Когато А. изсипеше всичко това в скута на агент Фуджи, тя в никакъв случай нямаше да им повярва, че са невинни.