Читать «Опасна близост» онлайн - страница 44

Алисън Бренан

Спреят против мечки беше по-силен от спрея с лютив пипер, използван за самозащита. Ако видеше някой от мъжете на снимките, Джо щеше да пристъпи към действие. Щеше да го обезвреди за десет-двайсет минути – достатъчно време, за да повика помощ или да избяга.

Уверена, че това е най-безопасното решение, тя се качи на горния етаж. Утре щеше да има много работа – да се погрижи за гостите, да се срещне с Уайът и момчетата и да придружи Бен Уорд обратно до хижата. Нуждаеше се от сън.

Беше затворена твърде дълго в хижата и това породи предишните ѝ опасения. Не, в Джон Милър нямаше нищо странно. Всичко се дължеше на безпокойството ѝ.

Осма глава

Тайлър Макбрайд спа малко през нощта. Какво правеше в топлото си легло и под юргана, докато дванайсетгодишният му син беше насред снежната виелица?

За да минава по-бързо времето, докато се тревожеше за Джейсън, той започна да чете. Взе един от романите на Джо. Когато ги запозна по време на спасителната операция миналата зима, Уайът спомена, че тя е писателка. Това заинтригува Тайлър, и една вечер потърси книгите ѝ в уебсайта "Амазон" и си поръча две. Разбра, че са любовни романи, и реши да не ги чете, но една нощ не можеше да заспи и взе единия.

След него прочете всичките ѝ книги. Видяха му се интересни, различни от военните и политическите трилъри, които предпочиташе. Не бяха такива, каквито очакваше. Разказваха за семейния живот, прошката и любовта. И Джо ги пишеше с лек хумор, какъвто не виждаше в тъжните ѝ кафяви очи.

В романите ѝ откри познаване на човешкото поведение и ѝ се възхити.

Четенето на книгите ѝ му доставяше удоволствие, но в същото време го караше болезнено да съзнава самотата си, страдаше, че отглежда сина си сам и че не настоя да разговаря с Джо след Деня на благодарността. Как можеше да се сравнява със светеца Кен?

"Не е честно."

Може и да не беше, но знаеше, че Джо все още се чувства омъжена за друг. Тайлър се надяваше, че ѝ е дал достатъчно време и търпение, за да го приеме в живота си, но след като тя отхвърли предложението му за брак, се запита дали и как го сравнява с покойния си съпруг. Беше невъзможно да се мери с призрак. Нямаше дори да се опита да го направи.

Но не стори ли точно това, когато ѝ предложи да се омъжи за него? Принуди я да направи избор. Обичаше я и знаеше, че и тя го обича, макар да не го беше казала с много думи. Джо правеше всичко възможно, за да отиде при него. Когато Тайлър спомена за екскурзията на Джейсън с Уайът в Деня на труда, тя се появи на прага му с раница в ръка.

Любенето им разруши бариери, които никой от двамата не подозираше, че съществуват. Тайлър искаше Джо в живота си като негова съпруга, най-добър приятел, любовница и майка на Джейсън.

Сгреши обаче, когато ѝ предложи брак тогава. Видя паниката в очите ѝ. Начина, по който го погледна. Сякаш изневеряваше на съпруга си.

Съпруг, който беше от четири години в гроба. Тайлър не би причинил това на Джейсън, нито на себе си и престана да ѝ се обажда и да говори с нея. Koгато бъдеше готова, тя щеше сама да дойде при него, така както го посещаваше в съня, И тази нощ не беше изключение.