Читать «Опасна близост» онлайн - страница 37

Алисън Бренан

Тогава остави настрана миналото. Не мислеше за Кен всяка нощ, когато не можеше да заспи. Очакваше с нетърпение бъдещето, вместо да се страхува от идния ден.

"Престани. Ти си романтичка. Любовта не се случва два пъти в живота. Извади късмет с Кен."

Известно време мислеше, че може да се влюби отново. С Тайлър се чувстваше в безопасност, уютно и обичана. Той беше като скала. Твърд, търпелив и умен.

И после развали всичко, като я помоли да се омъжи за него. Тя беше омъжена, "Кен е мъртъв."

Чувстваше се омъжена.

"Тогава защо спа с Тайлър Макбрайд? Отговори, Джо."

Изпитваше вина. Не веднага след това. Преживяването беше невероятно. Тайлър беше методичен във всичко, което правеше, включително в леглото.

През следващите дни обаче я обзеха съмнения и страх, че ще забрави Кен. И Тими.

Ваната щеше да бъде решението на проблемите ѝ. Джо я напълни с гореща вода, добави соли с аромат на лавандула, влезе вътре и въздъхна. Да, ваната щеше да я отпусне, да премахне напрежението, да ѝ позволи да заспи и да забрави Тайлър и факта, че отново ще го види. Да забрави абсурдната мисъл, че някакъв избягал затворник е обсебен от нея. Да забрави, че съпругът ѝ и синът ѝ са убити от психопат.

Джо и Кен нямаше да напуснат Стогодишната долина, ако не беше кариерата му. И ако бяха останали там, той вероятно нямаше да умре. Кен обичаше професията си и работата му като биолог в Сиера Невада край езерото Тахо, Калифорния, беше мечтата му. Джо беше писателка и можеше да работи навсякъде. Пишеше, занимаваше се с Тими и прекарваха всяка събота и неделя сред природата. Ходеха на къмпинг в планината, пързаляха се със ски, любеха се.

Въпреки че от убийствата им бяха изминали четири години, когато дадеше воля на чувствата си, тя осъзнаваше, че не тъгува по един и същи начин за съпруга си и за сина си. Обичаше Кен, но Тими беше тяхно дете. Можеше да гледа снимката му като деветгодишен, без да се разплаче, но щом видеше фотографиите му като бебе, се разплакваше. Тими заслужаваше бъдеще, а му беше жестоко отнето. И от нея.

Съдбовната нощ нахлу в съзнанието ѝ и Джо не можа да избегне спомените. Може би беше време да не ги отбягва.

Трикси имаше ограничителна заповед срещу приятеля си, бащата на Лия. Линк наруши заповедта безброй пъти и отиде в затвора за една година, когато се опита да отвлече Лия от училище. Трикси напусна Лос Анджелис, където живееше и работеше като сервитьорка в луксозен клуб, посещаван от известни личности и важни клечки в Южна Калифорния.

Джо разбираше желанието на сестра си да се махне от Долината, защото животът там беше труден, но не проумяваше склонността ѝ към авантюри. Трикси искаше да живее в центъра на всичко. Запозна се с Линкълн Барне наскоро след като се премести в Лос Анджелис и забременя. Дядо им настояваше да се прибере у дома, но тя дори не желаеше да си го помисли. Обичаше Линк и искаше да има свое семейство, въпреки че беше едва деветнайсетгодишна. Живяха заедно няколко години, но Линк показа истинската си същност. Беше ревнив. Ако Трикси погледнеше друг мъж, той обезумяваше. Накрая, след като Линк я удари, се разделиха. Тогава Лия беше на четири години.