Читать «Бот. Ґуаякільський парадокс» онлайн - страница 263

Макс Кідрук

43

Я ВАС, БЛ***, НЕНАВИДЖУ! (англ.)

44

Євангеліє від Св. Луки 6, 28.

45

Євангеліє від Св. Матвія 6, 19.

46

Євангеліє від Св. Матвія 6, 34.

47

Євангеліє від Св. Матвія 7, 7–8.

48

Другий за величиною банк Франції.

49

Чорт забирай! Сучий син! (ісп.)

50

UNITA (португ. Uniгo Nacional para a Independкncia Total de Angola — Національний союз за повну незалежність Анголи) — повстанське угруповання в роки громадянської війни в Анголі (1975–2002). Після 2002-го друга за величиною політична партія Анголи.

51

National Center for the Analysis of Violent Crime (NCAVC, або скор. Violent Crimes Unit) — Національний центр аналізу злочинів, пов’язаних із насильством. Це спеціальний департамент Федерального бюро розслідувань США, основна мета якого — навчання, координація, а також спеціалізована підтримка і федеральних, і локальних слідчих підрозділів, які розслідують незвичайні або повторювані (серійні) злочини. NCAVC також — шляхом надання професійних експертиз чи консультацій — забезпечує підтримку в розслідуванні не пов’язаних із насильством справ, які стосуються національної безпеки США та корупції у вищих ешелонах влади. Заснований 1982-го на базі Академії ФБР у Квантико.

52

NTSB (англ. National Transportation Safety Board — Національна рада з питань безпеки транспорту) — американська незалежна урядова слідча організація, мета функціонування якої — розслідування інцидентів і катастроф, пов’язаних із транспортом, ураховуючи аварії на дорогах і залізницях, авіакатастрофи, катастрофи кораблів, а також аварії на газопроводах.

53

Умисна дія (англ.).

54

АНБ, Агентство національної безпеки США (англ. National Security Agency, NCA) — підрозділ радіотехнічної й електронної розвідки Міністерства оборони США, що належить до складу United States Intelligence Community, Розвідувальної спільноти США, на правах самостійного розвідувального органу. Найбільше американське розвідувальне відомство. АНБ займається контролем електронних комунікаційних мереж, обліком електронного трафіку (зокрема за межами США) тощо. У штаті Юта, неподалік містечка Блаффдейл, діє Дата-центр АНБ, у якому зберігають дані всієї Розвідувальної спільноти Сполучених Штатів.

55

Боєць нового покоління (англ.).

56

Невідкладна допомога (ісп.).

57

Ось — Тимур (ісп.).

58

Привіт!.. Я — Тимур. Це я… Ти чуєш мене? (англ.)

59

ВИХІД (ісп.).

60

Аварійний вихід (ісп.).

61

Сан-Педро-де-Атакама — поселення в Чилі посеред пустелі Атакама, адміністративний центр однойменної комуни. Густота населення комуни становить 0,1 людини на км2.

62

Калама — місто в пустелі Атакама на півночі Чилі, адміністративний центр однойменної комуни та провінції Ель-Лоа. Населення — 126 тисяч осіб.

63

Швеція (швед.).

64

Посольство Франції в Еквадорі (фр.).

65

Посадка (англ.).

66

Токопійя (або Токопілья) — місто та морський порт у Чилі, адміністративний центр провінції Токопійя. Населення — 24 тисячі осіб.