Читать «Друзі за листуванням» онлайн - страница 48

Оксана Лущевська

Схожі дні знову звично нанизувались один на одного: школа, домашні завдання... Суєта! Єдине, що, попри шкільні навантаження та час з товаришами, Ксеня мала змогу тішитися теплими листами від іноземних друзів, а особливо від Еріка.

І ось уже вкотре цілісінький день у школі вона подумки підбирала слова, щоб, повернувшись увечері, увімкнути торшер і написати:

Любий Еріку,

Дякую тобі за листа! Якби ти бачив, що мені за нього довелося танцювати, ти б дуже сміявся. Увесь день думала про тебе та милувалася пелюстками магнолій, котрі тепер тримаю в книжці, замість закладки. Я їх охайно приклеїла на папір - вийшло дуже гарно!

У мене зараз роботи багато. Але я чекаю на літо, коли ти зможеш приїхати до нас у гості.

Ми приготуємо українські пироги та вареники. Як гадаєш, Еріку, гарна ідея?

Радію з твоїх успіхів у бейсболі. Я теж намагалася навчити своїх однокласників, але Васько (я з ним сиджу за партою) сказав, що я в цьому не тямлю. Хоча Васько. між нами кажучи, гравець теж нікудишній. Доведеться чекати літа... Думаю, що ти будеш не проти підучити нас, правда?

Я проводжу багато часу за читанням... Якось напишу тобі гарний список книжок про Україну. У нас дуже багато всього цікавого, Еріку. Дуже!

А поки - все! Передавай вітання своїй родині. Чекаю тебе!

Щиро твоя,

Ксеня.

P.S. Добре, що ти доглядаєш за папужками. Підтримуй їх знання української мови, будь ласка. Отож, кажи їм: «Ерік їде до України!»

Дівчинка заклеїла конверт, укинула його до шкільної сумки, щоб наступного дня власноруч передати поштареві.

Дорогі друзі!

Чи любите ви подорожувати? Бо я - дуже. Але зізнаюся, що найбільше люблю подорожувати з доброю книжкою. Вважаю, що книжка дозволяє нам потрапити до найнеочікуваніших місць та країн. Навіть до казкових, яких нізащо не знайти на мапі.

Куди б я не їхала - завжди беру із собою в сумку книжку, дві або навіть три. А коли лечу з України, то везу із собою назад до CULIA, де я нині навчаюся, цілу валізу книжок! І ще кілька - прихоплюю в наплічник. Щоб читати в літаку.

Найбільше я люблю пригодницькі повісті, детективи, фентезі та реалістичну прозу. Також мені подобається поезія. Цікаво, а які книжки подобаються вам?

Не знаю, як ви, але я завжди пишу листи своїм близьким і друзям, розповідаючи про враження від тієї чи іншої книжки.

Якщо ви бажаєте поділитися враженнями та думками про свої улюблені книжки, а також і про повість «Друзі за листуванням», яку ви нині тримаєте в руках, то, будь ласка, пишіть мені на e-mail:

Пропоную нам з вами стати справжнісінькими друзями за листуванням!

Як вам така ідея?

Ваша Оксана Лущевська