Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 9

Олесь Бердник

Тереном Космічної України стане терен душ наших.

Столицею Духовної України чи інших духовних націй стануть серця синів та дочок!

Там, де українець, — там його столиця. Кордони Нової Республіки відсунуться у безкінечність Часів і Просторів. Це настає Епоха Невмирущості!

Хай тіні вчорашнього дня чіпляються за межі та землі. Ми їм скажемо: поняття нації — понад політикою, географією, філософією та економікою!

Ніхто не має права ставити Нашу Матір над іншими Матерями, бо всі вони — відображення Єдиної Божої Матері.

Ніхто не сміє обговорювати та визначати долю нашої Матері — жити їй чи вмирати, зливатися нам з іншими націями чи не зливатися!

Все те — ричання Темряви, що нацьковує душі на душі, серця на серця, щоб розділити їх і скористатися таким розділенням.

Віднині всі Дочки й Сини Матері-Нації скажуть дітям Темряви:

— Ми несемо образ Нашої Матері в серці своєму до Нового Світу! А ви — лишайтеся в темряві й спробуйте утвердити свої вертепи мерзоти та зради на ґрунті бездуховності й ненависті!

Храм Краси розпочне свою діяльність по преображенню психіки, тіла, душі. Кличте педагогів, які не бояться відійти від фальшивих канонів, кличте дітей, які дивляться не на ортодоксальний Образ Христа, а на Райдугу Його Серця.

Поспішайте, Друзі!

Земля кам’яниста, суха, але потужний Плуг Христа підніме мертвіючий пласт. Лазар душі народної вийде з прадавнього гробу!

Сійте широко, якнайшвидше! Кожне живе зерно проросте на Світанку Нового Дня!

Пишу всім, хто не осліп, не оглух серед океану Пітьми. Хай вони йдуть на Поклик, — всі, хто хоче Зоряного Братерства Народів, Небесної України, Космічного Дитяти, хто хоче будувати Блакитний Храм Краси!

Люди-Діти! Настала пора саме так вас назвати! Всі ми — Діти Великої Матері. Є пора гри. Є пора мужніння. Пора зрілості. Пора жнив. Але ніколи Мати Світу не очікувала пори крові.

Надто довго затяглася ця страшна пора. Вона руйнує саму Основу Буття.

Я — ваш брат, звичайна людина Землі, промовляю нині до вас: невже вам потрібні титули і модерні концепції? Краще говорити просто, як говорять грози і квіти, птахи і зорі, серце і одвічне Боже Мовчання, переповнене Любов’ю!

Люди-Діти! Я закликаю: відкиньмо весь історичний маскарад і розпочнімо Гру під оком зоряного неба, перед Ликом Великої Матері. І тоді відкриється Предковічна Тайна, котра пішла від нас, коли ми скривавилися ненавистю і розірвали Тканину Всебуття.

Традиційний націоналізм не виправдав себе, бо шукав опертя у тлінній сфері економіки, географії, політики. Це вело до антагонізму, воєн, братовбивства, безвиході. Глянь на сучасний стан Землі — жодна нація не вирішила проблеми Духу.

Ми проголошуємо Нову Космічну Націю, як творця нетлінних духовних скарбів, як Матір Духу, котра преобразить душу і тіло своїх дітей для вічного життя.

Ось кілька думок, пунктів, які можуть стати основою Хартії Космічної України або інших Космічних Націй.

ХАРТІЯ КОСМІЧНОЇ УКРАЇНИ

1. Космічна Україна проголошує своє народження цією Хартією.

2. Космічна Україна є духовною сім’єю, громадою творчих індивідуальностей, об’єднаних спільністю історичної долі, мови-Логосу, думки, почуття і дії.