Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 40

Олесь Бердник

Нескінченні війни протягом тисячоліть, криваві походи, творення імперій і руйнація їх, ешафоти, гільйотини, розстріли, вогнища для єретиків, хрести для розп’яття Дітей Правди — невже все це для нашого блага й радощів?

Мільйонні армії, термоядерні арсенали, міжконтинентальні ракети, тисячі танків та бомбардувальників, ескадри морських авіаносців, здатних за кілька годин змести з лиця землі цілі міста, — невже це для щастя Дітей?

Концентраційні табори, задушливі темниці, мільйони жандармів та катів — невже це у нашій дитячій душі ви, дорослі, відшукали потребу катування власних братів?

Ми маємо прекрасну Планету, ясне Сонце, безмірне зоряне Небо, що відкриває нам, Дітям, нескінченну дорогу пошуку і радісного знання. Чому ж дорослі затемнилися ненавистю і злобою під полум’яним оком Світила, яке щедро дарує нам Хліб Небесний, сподіваючись, що ви спроможні повернути собі Образ Божий?

Пора, пора ЦЕ ЗДІЙСНИТИ, бо незабаром буде пізно!

КОЛИ ДІТИ ПОЧНУТЬ СУДИТИ СВІТ — вам, дорослі, рятунку не буде! Це і є СТРАШНИЙ СУД — ДИТЯЧИЙ СУД! Опам’ятайтеся, зупиніться у марному прагненні до міражів «прогресу», огляньтеся на Дітей, котрі граються біля ваших ніг, запитайте їх, безмовно запитайте, в душі: чого вони воліють? Те, що ви безмовно відчуєте, — і є НЕОБХІДНЕ, яке треба негайно здійснити!

Відпустіть солдат додому. Дайте спокій ученим: хай вони поринають у глибини духовного саморозкриття, а не ґвалтують матерію потребами надмірної енергетики або диявольської руйнації. Розкріпачте творців — хай вони облишать своє холопство у жреців, володарів, деспотів. Хай вони прийдуть до нас, на берег Океану Любові, для веселої Гри. Там кожному знайдеться місце.

Припиніть убивство тварин, зробіть їх співучасниками нашої вселенської радості, хай осяється усмішкою щастя Лик Божої Матері, адже Вона — Мати всіх живих! Щедрий світ рослин дає нам достатню енергію для потреб тіла, доки ми оволодіємо Світоносним Потоком Хліба Небесного!

Розженіть мільйонні бюрократичні банди, ліквідуйте держави — всі вони свідчення вашого вічного духовного полону. Тільки Дитя має правдиву суверенність і може навчити вас тієї Мудрості!

Дорослі святі отці! Згадайте полум’яні заповіти Великого Учителя, вийдіть із кам’яних храмів і ще більш кам’яних догматів під Небо Волі! Предвічне Дитя не воліє регулярних ритуалів та молитов, оплачених сатанинським золотом. Кожен — Дитя Бога, і кожен може наблизитися до Нього просто й урочисто. У Батька й Матері Сущого нема улюбленців, усі — Їхні Діти!

Це — ПЕРША Й ОСТАННЯ ВІЙНА, ЯКУ МИ — ДІТИ — починаємо і доведемо її до завершення Це — війна Дітей проти дорослого світу обману, смерті, жорстокості, підлості й насилля.

Єдиний вихід для вас, дорослі, — здатися! Підняти перед нами білий прапор капітуляції! Ми на тому білому тлі ВИШИЄМО вогняну квітку — Лотос Любові — і це буде нашим Спільним Прапором, бо тоді ви теж станете Дітьми.

Ми — ДІТИ — підняли МЕЧ ДУХУ!