Читать «Золоті Ворота» онлайн - страница 4

Олесь Бердник

Свята Україна

Есеї

СВІТОНІЯ — ДЕРЖАВА СВОБОДИ

Час настає — Час Небувалого Народження. Чудо? Ні! Здавна суджена Реальність, така ж проста і прекрасна, як перетворення гидкої гусені на барвистого метелика. Всі бачили цю метаморфозу, але майже ніхто не надає їй глибинного універсального значення для всієї світобудови. Отже, повторю — час настає! Л тому пишу все відверто, відкрито, бо сподіваюся, вірю, що до цих аркушів не доторкнуться гидкі руки тих мізерних людей, котрі люблять ритися в чужих тайнах, бо своїх не мають і не матимуть; адже тайна — прерогатива і привілей Синів Бога, бо вони несуть у душі невичерпне, невмируще Зерно Вічного Буття. Саме це зерно і б причиною вікового КОСМІЧНОГО герцю. Саме цей герць призвів до страшної поразки дух людства, котре не зуміло зберегти свою суверенність перед лавиною Пітьми і віддало Золотий Талант Бога міріадам узурпаторів.

Але про педалі. А спочатку — кілька слів аналізу Людини, як Мікровсесвіту, як Самосвідомого Фокусу Прасубстанції. покликаного очолити Космічну Еволюцію.

Чи може сучасна Людина виконати свою божественну місію, чи може дати Розум і Серце Безмежності? Безумовно — ні!

Людина розірвала Тканину Єдності і Буття і стала паразитом Космосу, а отже, ввійшла в конфлікт із Космічним Правом. Вона знехтувала Божественну Реальність і спробувала створити «свою», незалежну «реальність», але отримала тільки ЛАХМІТТЯ РЕАЛЬНОСТІ.