Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 150

Олесь Бердник

Вранці, коли ви прокидаєтеся, вдень, коли сонце в зеніті, і увечері перед сном ви спокійно лягайте, зосереджуйтесь, відкидайте нікчемні думки, настроюйтеся на величне зоряне небо, на образ Христа, чи Божої Матері, чи рідної матері, чи видатного пращура минулого, вмикайте гармонійну музику — і намагайтеся відчути, що ви стаєте хвилею, входите у світлоносний потік, самі стаєте цим потоком. Якщо ви щодня здійснюватимете цю практику — результат буде вражаючим. Ви по каналах оцієї огненної артерії з одного боку прийматимете любов Батька до себе й одночасно будете посилати Йому свою любов. Таким чином ви можете розпочати формування Нової України, Нової Росії, Нової Землі, якими ви хотіли б їх бачити.

Ми зібралися з вами, щоб розпочати акцію великого очищення світу. І кажу вам відверто, що саме в цьому — ідея Духовних Націй, ідея Української Духовної Республіки. У Небесне Царство Бога-Вітця кожен народ входить як унікальний неповторний компонент. Кожна людина, кожен етнос, кожен народ, кожна планета, кожна зоряна система — це самоцвіти, наповнені бурхливою психічною діяльністю!

Таке перед нами зараз стоїть завдання. Не треба боятися, лукавити, сумніватися. Просто глибоко повірити — і прийняти на себе цю місію…

Запитання:

У працях Олени Блаватської, Рерихів згадується про поняття трьох- і семилітніх періодів. Хотілося б детальніше почути про вплив цих періодів на Людину і Людство в цілому.

О. Б.:

Ці ритми зазначені просто як амплітуда, що впливає на все суще. Спостерігайте за хвилями: іде наростання, кульмінація, спад; наприклад, дев'ята хвиля кумулятивно вдаряє і творить прибій. Те ж саме трапляється і з людиною. Якщо людина правильно використовує ритми, вона може використати наростання своєї психічної, ментальної енергетики для творення прибою своєї діяльності.

Запитання:

Що ви можете розповісти про прихід Христа наприкінці цього століття?

О. Б.:

Він давно прийшов. Другий прихід Христа — це пробудження Його свідомості в кожному з нас. Згадайте Його слова: «Як блискавка блискає від Сходу, і видно її аж до Заходу, так буде пришестя Сина Людського!» Зверніть увагу: Сина Людського. Він говорить про те, що кожен з нас повинен стати блискавицею. Людина, яка оволодіє своєю другою іпостассю — резонансною хвилею, — стає блискавицею. В цьому Заповіт Христа.

Запитання:

Чи можна втекти від самого себе? Якщо людина вільна духовно, у неї немає проблеми від когось або від чогось втікати.

О. Б.:

Що значить «втекти від самого себе»? Ми говоримо не про втечу від себе, а навпаки, про те, щоб вернутися до себе, вийшовши із полону «змія». «Змій» — це ми самі. Ми самі сформували для свого внутрішнього чоловіка, для Авеля, каїнічну культуру.

Прочитайте поему Максиміліана Волошина «Шляхами Каїна». Там чітко про це сказано. Ми вбили свого двійника, свого світлоносного божественного брата. Ми його замурували у надра свого тіла. І до нього ми повинні прийти. Втекти треба від Каїна від ілюзорного, земного брата. Пам'ятаєте, він хотів Богові подарувати земні плоди? Бог їх не прийняв, бо земні плоди — ілюзія. Наприклад, земним плодом є наше тіло. Авель пасе ягнят, а ягня — символ вогню, Агні; отже Авель — це огненний, духовний чоловік, мислячий, люблячий, сердечний. Така людина стає безсмертною. І ми маємо повернутися до нього, вирватися з лабетів Каїна.