Читать «Кучката» онлайн - страница 12

Джаки Колинс

— Искаш да се отървеш от нахалния гостенин, а?

Нико се бе усмихнал с обичайната си загадъчност и се разпореди да се преместят в новата къща, която бе наел. Всички бяха доволни.

Освен това в последно време неплатените сметки се трупаха на бюрото на Нико, а иначе той винаги стриктно бе плащал. Това бяха дребни неща, но достатъчни да накарат Бърни да се замисли, нещо, което не му се случваше често.

— Уф — въздъхна Чери, — никак не обичам кацанията.

Беше прежълтяла, така че Бърни галантно й подаде хартиената торбичка да повърне и се облегна, за да усети удоволствието от приземяването.

Нико бе загубил усет за времето. Нямаше представа откога седи на масата за бакара — два, три, седем часа? Не можеше да прецени. Само знаеше, че съдбата му е обърнала гръб. Челото му бе оросено от пот, иначе нищо не издаваше тревогата му и продължаваше все така очарователно да се усмихва. Планът му се бе сгромолясал. Безупречната схема за големия удар му бе изиграла лоша шега. Беше загубил и последния долар от продажбата на къщата. Още по-лошо, отдавна бе надхвърлил сумата и дължеше на казиното петстотин хиляди долара. Толкова за умението, таланта и късмета. Срещу картите и заровете можеш да направиш само едно — да спреш да играеш. А той не го бе сторил. Сега положението бе доста по-сложно от обикновен банкрут. Беше задлъжнял на хора, които едва ли щяха да останат очаровани, че не може да им плати. Беше като лош сън. Случи се без дори да усети.

Два дни — и всички бе загубено.

Съседката му по маса бутна кутията карти към него. Печелеше значителни суми и флиртуваше с него, макар да наближаваше шейсетте. Пълничките й пръсти бяха разточително украсени с пръстени и гривни — безвкусни, но впечатляващо скъпи. На лявата си ръка носеше диамант, голям колкото орех. Трябва да струваше поне петстотин хиляди долара — прецени той наум.

Докато таксито ги караше от летището, Бърни с досада забеляза, че и Карлос Брент се е насочил към хотел „Форум“. Защо, за бога, Нико трябваше да избере точно този хотел?

— Никога не съм идвала тук — изчурулика Чери и приглади полата си.

— Гледай да не ти хареса много — отвърна Бърни, — защото можеш да се върнеш със следващия обратен полет.

— Не мисля — рязко каза тя.

А, така значи! Бърни добре знаеше, че когато Нико скъса с някое момиче, това е окончателно, независимо колко е мило или хубаво.