Читать «Рискове на играта» онлайн - страница 172

Майк Лосон

За пръв път от повече от година се чувстваше добре — по отношение на себе си, на работата си, на всичко. От девет месеца не беше пила и нямаше никога вече да посегне към алкохол. Цветът на лицето й беше идеален, очите й бяха бистри и беше понаддала на тегло. И най-важното, беше си възвърнала душевното спокойствие. Не можеше да повярва, че е била толкова пристрастена към две пластмасови кубчета.

Сега всичко това бе зад гърба й: хазартът, пиенето, лъжите. Всичко остана зад гърба й и всичко предстоеше. Щеше да изпълва със смисъл всеки свой ден.

Отправи се към палатката на столовата за закуска, чудейки се какво ли ще има тази сутрин. Предишния ден беше ориз и някакво растение, което приличаше на домат, но не беше домат. Самолетът с доставките закъсняваше както винаги.

На влизане в столовата видя новия лекар, италианеца, който пристигна преди седмица. Имаше благи очи и сладка дупка между предните зъби като на Омар Шариф, ръцете и раменете му бяха като на човек, който размахва кирка, а не държи скалпел. Предишния ден го бе хванала да я гледа и се изчерви. Имат ли край чудесата?

Напомняше й на Демарко.

Благодарности

Искам да благодаря на Джеймс Донахю, Грег Олуд и Дий Хендерсън, които отговориха на многобройните ми въпроси относно КЦКФБ, електронната търговия и търговията с вътрешна информация. Грешките, които съм допуснал, за процедурите в Комисията и за други правни проблеми, свързани с търговията с вътрешна информация, са само моя отговорност.

На Даниъл Кейн, мой приятел и адвокат в реалния живот, който щедро ми позволи да използвам името му за адвоката на Моли в тази книга. Искам да благодаря на Дан и за огромната му подкрепа за всичките ми книги.

На томбола в подкрепа на библиотеката „Джеферсън“ в Орегон Кей Кайзър спечели правото на нея да бъде кръстена героиня в тази книга. Искам да благодаря на Кей, че ми позволи да използвам името й, и на Линда Бейкър от библиотеката „Джеферсън“ в Орегон, задето ме потърси във връзка с томболата. Точно както правителството има нужда от повече хора като Кей Кайзър от книгата, така и ние имаме нужда от повече хора като истинската Кей Кайзър, които подпомагат местните ни библиотеки.

На Джеймисън Столц, мой редактор на всички книги за Демарко, освен две. Той винаги прави текста по-четивен, но забележките му по тази книга бяха особено проницателни и тя стана по-хубава благодарение на него.