Читать «ПРОГНОСТИЧНА ОЦІНКА 1483 РОКУ» онлайн - страница 16

Юрій Михайлович Дрогобич

В день Сонця, в неділю, 22 березня, або близько того, проти ночі відбудеться особлива зміна внаслідок відкривача найенергійнішого. Місяць в обителі вологості приєднається до Венери і разом із своїми ключами і збільшується від зірки похмурої. До того ж падаючи, відкривається в багатьох місцях в день наступний.

В день Меркурія, в середу, 24 березня, або близько того, зміна надзвичайно різка до вітру, спричинена Місяцем в Атазірі, яка спостерігає за Меркурієм в сильному місці. Поворот підсилює асцендентора арабів.

В день Місяця, в понеділок, 30 березня зміна особлива. І в окремих частинах великі вітри з громом із хмар з’являться, внаслідок відкривача воріт, а навіть частини дощів у домі Місяця. Місяць із вологої стоянки тісно притискається до вологих планет. Піднімаючись до цього місця в своєму Атазірі, поворот великого кола провіщає цьому асценденторові. В ці ж дні проявляться достоїнства деяких планет.

Травень, з’єднання якого буде третього дня квітня в 23° Овна о 12 годині 22 хвилини. Цей місяць від свого з’єднання до опозиції буде хмарний і невмолимий у холоді, навіть в поза нічний час і за межами цього місця. До того ж спричинить дощі і хмарність. Щоправда, від часу своєї опозиції, яка буде 17 квітня у 8° Скорпіона о 12 годині 20 хвилині, буде схиляти повітряні течії до ясності і принесе небагато дощів, відповідно до рівня сухості.

Дні.

В день Венери, в середу, 3 квітня, або близько того, проти ночі, зміни до надмірних поривів вітру. В день Місяця, в понеділок 6 квітня, або приблизно проти ночі, і сьомого – зміна до вологості і холоду. В день Меркурія, в середу і в день Юпітера, в четвер, 14 і 15 квітня, або ближче до ночі, можливі зміни на висотах до підйому хмар і поривів вітру. В день Сонця, в неділю, 19 квітня очікується вологість мінімальна. В день Меркурія, в середу, 22 квітня, ближче до ночі, особливо слабкий вітер, або підйом хмар. В день Сонця, в неділю, 26 квітня, або близько, очікується помірна зміна в деяких частинах, і більше проти ночі. В день Меркурія, в середу 29 квітня або близько того, так само очікується вітер.

Червень, з’єднання якого буде другого травня в 21° Тільця о 21 годині 8 хвилин. Цей місяць від з’єднання свого до опозиції буде схилятись до відповідної помірності повітря. Він буде до того ж теплим, однак Місяць підмішає незначні дощі. Від опозиції до того ж своєї, яка буде 16 травня в 4° Стрільця о 1 годині 44 хвилини, тягнутиметься до ясності і більшого тепла з вітрами.

Дні.

В день Сатурна, в суботу, 2 травня, або близько того, погода змінна з певним холодом. В день Марса, у вівторок, 5 травня, або близько того, так само змінна у деяких горизонтах до вологості і, можливо, сповільниться, попадаючи в наступний день. У день Місяця, у понеділок 11 травня, або близько того, проти ночі очікується вологість і, можливо, продовжиться в деяких місцевостях на кілька днів. В день Венери, у п’ятницю, 14 травня, або близько того, – пориви вітру надмірні очікуються. І в багатьох місцевостях почнуться дощі наступного дня зі зменшенням теплоти. В день Марса, у вівторок, 19 травня очікується зміна. В день Сонця, у неділю, 24 травня, або близько того, очікується зміна. В день Сатурна, у суботу, 30 травня, або близько того, очікується зміна, яка зійде в деяких місцевостях і, можливо, сходження хмар.