Читать «Правильник УПЦКП» онлайн - страница 13

Автор неизвестен

Ікос

Ангелів Творче і Господи Небесних Сил, просвіти мій розум і відкрий уста наші на похвалу пречистого імені Твого, як глухому й німому відкрив Ти колись слух і уста, і він промовив, взиваючи, таке: Ісусе пречудний, Ангелів Дивування; Ісусе всесильний, прабатьків Визволення; Ісусе пресолодкий, патріархів Величання; Ісусе преславний, царів укріплення; Ісусе прелюбий, пророків Справдження; Ісусе предивний, мучеників Кріпосте; Ісусе претихий, ченців Радосте; Ісусе премилостивий, пастирів Насолодо; Ісусе премилосердний, посників Стримання; Ісусе найлюбіший, преподобних Радосте; Ісусе пречеснией, Цното дівуючих; Ісусе предвічний, грішників Спасіння. Ісусе, Сину Божий, помилуй мене.

Пісня 7

Канон Ісусу Найсолодшому, глас 2

Ірмос: Троє Твоїх отроків відкинули безбожні повеління образу золотому на полі Деїри служити; посеред вогню ж ввергнуті, окроплені росою співали: благословен єси, Боже отців наших.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Христе Ісусе, ніхто не нагрішив од віку на землі, як нагрішив я, окаянний і блудний, о Ісусе мій. Тому, Ісусе мій, оспівуючи. Тебе, взиваю: змилосердься до мене, благословенний Боже отців наших.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Христе Ісусе, до страху Твого пришпили мене, взиваю, о Ісусе мій, і скеруй мене нині до пристані благозатишної, Ісусе мій щедрий, тому, що співаю Тобі, спасаємий: благословен єси, Боже отців наших.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Христе Ісусе, безліч разів обіцяв я Тобі, пристрасний, покаятися, о Ісусе мій, але обманув, окаянний. Тому, Ісусе мій, взиваю до Тебе: нечутливу душу мою просвіти, Христе, отців Боже, благословен єси.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Всенепорочна, що породила Христа Ісуса дивно, надприродно, моли ж Його через єство простити мені всі прогрішення мої, Отроковице, щоб я, спасенний, взивав: благословенна єси Ти, що породила Бога у плоті.

Канон Богородиці, глас 8

Ірмос: Отроки, що з Юдеї прийшли, колись у Вавилоні вірою в Тройцю полум’я в печі перемогли, співаючи: отців наших Боже, благословен єси.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Бажаючи наше спасіння вчинити, Спасе, Ти до утроби Дівичої вселився, і заступницею світові показав її: отців наших Боже, благословен єси.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Благоволителя милости, Якого Ти родила, Мати Чистая, ублагай позбавити від прогрішень і душевних скверн всіх, що з вірою взивають: отців наших Боже, благословен єси.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Як скарб спасіння, і джерело нетління, і стовп утвердження, і двері покаяння показав Ти Ту, що Тебе породила, всім, хто кличе: отців наших Боже, благословен єси.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Тілесні слабкості і душевні недуги, Богородительнице, любов’ю приступаючих до покрову Твого сподоби зцілити, Діво, що Спаса Христа нам породила.

Канон Ангелу-Охоронителю, глас 8