Читать «Опит за любов» онлайн - страница 2

Теодора Тодорова

Жената бе още в банята.

Не го изненадваше.

Жените живееха или пред огледалото или в очите на своите любовници или във ветрините по улиците. Имаха нужда постоянно да се оглеждат, все едно, че отразеният им лик би могъл да продължи живота им. Ако това им стигаше, то тогава бе лесно.

Самоят той не се поглеждаше в огледалото. Нямаше нужда. От много хилядолетия си бе същият и нямаше да се промени, докато не дойдеше моментът, когато трябваше да отстъпи своето място на някой друг. До тогава щеше да продължи да съществува в това тяло и с това лице.

Отново си спомни за момента, когато се запозна с тази жена, с поредната жена в живота си…

Стоеше на бара.

Винаги избираше последният писък на модата в заведенията, защото така бе сигурен, че само жени от класа, с пари и с жажда да успеят ще влязът там. Бе спазил правилата на външният вид — марков часовник, дрехи от световен дизайнер, цигари по поръчка, марково питие пред себе си. Стоеше в тъмният ъгъл на бар-плота. Така можеше да гледа влизащите, без той самият да бъде забелязан.

Имаше много жени в бара, много жени, които би могъл да заведе в леглото си, но той търсеше перфектната Жена. Оная, която имаше ореола на удоволствието и на страстта, около себе си.

Бе прекарал почти три часа в очакване, кога внезапно бе влязла Тя.

Тази, която в момента се оглеждаше в огледалото на неговата стая.

Бе свалила палтото си с грация, бе оставила другите мъже да оглеждат голия и гръб, бе се движила между масите с походката на котка и бе го намерила. Бе избрала неговият тъмен ъгъл, за да седне и за да си поръча питие.

В един кратък момент си бе помислил дали ролите на преследвача и на жертвата не са разменени?!

Не бе погледнала към него, бе попитала бармана с тих и дълбок глас дали може да и сервира мартини. Горкият барман! Едва не бе глътнал папионката си от вълнение. Бе и сложил две маслини и дори не бе използвал дозатора, за да премери точното количество алкохол. Ако можеше щеше да се разлее по плота, за да надникне в деколтето и и за да получи една усмивка от нея.

В този момент той бе разбрал, че трябва да прекара вечерта с нея. Бе решил да подели часовете с това перфектно тяло, което искаше ласки, милувки и любов. Разбрал бе, че тя не бе от онези жени, които ще те карат да се чустваш ужасно на сутринта, когато ти иде да се питаш от кой зоопарк си изровил екземпляра в леглото до тебе.