Читать «Молитовник православної родини «З вірою і любов"ю» (УПЦвСША)» онлайн - страница 8

Автор неизвестен

Молитва 10, до пресвятої Богородиці

Пресвятая Владичице моя, Богородице, святими і всесильними мольбами Твоїми віджени від мене, вбогого й неприкаяного раба твого, зажуру, забуття, нерозумність, недбалість і всі бридкі, лукаві й огудливі думки від неприкаяного мого серця й від мого затьмареного розуму; і згаси полум'я моїх пристрастей, бо я злиденний і нерозкаяний; і позбав мене від численних і лютих спогадів і заходів, і звільни мене від усіх лихих дій. Бо Ти благословенна єси від усіх родів, і славиться пречесне ім'я Твоє на віки вічні. Амінь.

Молитва до святого, ім'я котрого носиш

Моли Бога за мене, святий угодниче Божий… (ім'я), бо я щиро звертаюся до тебе, скорого помічника і молитвеника за душу мою.

Ангельське привітання пресвятій Богородиці

Богородице Діво, радуйся, благодатна Маріє, Господь з Тобою. Благословенна Ти між жінками і благословенний плід лона Твого, бо Ти породила Спаса душ наших.

Тропар Животворчому Хресту Господньому

Спаси, Господи, людей Твоїх і благослови насліддя Твоє, перемогу побожному народові нашому на супротивників подай і Хрестом охороняй нас — оселю Твою.

Молитва за живих

Спаси, Господи, і помилуй рабів Твоїх: отця мого духовного… (ім'я), батьків моїх… (імена), родичів… (імена), і всю родину мою, навчителів, добродійників, прихильників і ненависників моїх… (імена), і всіх тих, що боролися і борються за волю України, і всіх православних християн, і всяку живу душу, що Твоєї ласки і допомоги потребує.

Молитва за померлих

Упокой, Господи, душі спочилих рабів Твоїх: батьків моїх… (імена), родичів… (імена), добродійників моїх… (імена), і всіх тих, що положили життя своє за волю України і за Церкву Твою Святу, і всіх православних християн, і всяку душу, що спочила і Твоєї ласки й милосердя потребує, і прости всі гріхи їх, вільні й невільні, і даруй їм Царство Небесне, і сотвори їм вічную пам'ять.

Молитва Оптинських старців

Господи, дай мені зустріти з душевним спокоєм усе, що принесе мені цей день. Дай мені цілковито віддатися на волю Твою святу. На всяк час дня цього в усьому настав мене і підтримай мене, Господи. Які б я не дістав звістки, навчи мене приймати їх зі спокійною душею і твердим переконанням, що на все свята воля Твоя. У всіх ділах моїх і словах керуй думками моїми і почуттями. У всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все посилаєш Ти. Навчи мене просто і мудро ставитись до всіх людей, нікого не ображаючи, ані засмучуючи. Господи, дай мені силу перенести втому і всі події цього дня. Керуй моєю волею і навчи мене молитись, вірити, надіятись, терпіти, прощати і любити. Амінь.