Читать «Молитовник православної родини «З вірою і любов"ю» (УПЦвСША)» онлайн - страница 6

Автор неизвестен

Молитва 3, того ж святого

До Тебе, Владико Чоловіколюбче, вставши після сну, вдаюся, і до справ Твоїх стаю з Твоєї ласки, і молюся Тобі: допомагай мені повсякчасно і в усякому ділі, і захисти мене від усього лихого, що є в світі, і від диявольської спокуси, і спаси мене, і введи в Царство Твоє вічне. Бо Ти мене створив і дбаєш про мене, щоб обдарувати мене всяким добром; на Тебе вся моя надія і Тебе я щиро славлю, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва 4, того ж святого

Господи, що з великої ласки Твоєї і щедрости Твоєї дав мені, рабу Твоєму, минулу ніч перебути без напасти від усього злого і супротивника, Ти Сам, Владико, Сотворителю всього, сподоби мене при світлі Твоєї істини із просвітленим серцем творити волю Твою, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва 5, святого Василія Великого

Господи Вседержителю, Боже сил і всього тілесного, що живеш на височинах і споглядаєш на убогих, випробовуєш серця й думки і все приховане і потаємне в людині наперед виявляєш, Безпочаткове й повсякчасне Світло, в якому немає зміни чи отінення; Сам, Безсмертний Царю, прийми благання наші, які в теперішню годину, зважуючись на безліч Твоїх щедрот, чинимо до Тебе від скверних вуст. І прости нам провини наші, що вчинком, і словом, і думкою, зі знання чи незнання ми вчинили; і очисти нас від усякої скверни тіла й духу. І даруй нам чистим серцем і тверезою думкою пройти всю ніч теперішнього життя, в очікуванні на прихід того світлого й об'явленого дня Єдинородного Твого Сина, Господа і Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, в котрий Суддя всіх прийде зі славою, щоб віддати кожному за вчинки його. Нехай не занепалими й зледачілими, але в бадьорості й зведені до дії ми виявимось готовими і ввійдемо з Ним у радість і божественну оселю Його слави, де не перестає голос усіх, хто святкує, і невимовна насолода всіх, хто споглядає Твого лиця красу несказанну. Бо Ти єси Істинне Світло, що просвічує й освячує все, і Тебе оспівує все створіння на віки вічні. Амінь.

Молитва 6, того ж святого

Благословимо Тебе, Всевишній Боже і Милосердний Господи, за те, що виявляєш на нас повсякчас безліч великих, недовідомих, славних і страшних діл Своїх, що дав нам сон на підтримку нашої немочі та відпочинок від праці знесиленого тіла. Дякуємо Тобі, що не погубив нас із нашими гріхами, а зі звичайною Твоєю любов'ю до людей підняв нас від сну, щоб прославляли ми Твою владу. Отже, молимо Твою безмірну добрість: просвіти наші мисленні очі і підведи розум наш від тяжкого сну лінощів. Відкрий наші уста й наповни їх похвалою Тобі, щоб ми мали змогу непохитно визнавати і славити Тебе, від усіх і всіма славленого Бога, Безпочаткового Отця з Єдинородним Твоїм Сином і Пресвятим і Благим і Животворчим Твоїм Духом, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Молитва 7, до пресвятої Богородиці