Читать «Врагът сред нас» онлайн - страница 191

Винс Флин

Рап го заобиколи и мина зад него.

— Не знам за кого говорите.

Ако разчитаха само на фотографиите, направени в Мосул, щеше да има място за известно съмнение. Но Ашани им беше дал шестнайсет други фотографии с различно качество. Те, заедно с образеца от гласа му, гарантираха сто процента, че мъжът, седнал пред него, беше Имад Мухтар.

Мич грабна колана от масата и застана точно зад затворника. Мухтар усети опасност и рязко започна да се дърпа, но белезниците не му даваха да се обърне. Беше чиста загуба на сили и енергия. Металната маса беше завинтена с болтове за пода. Рап обви колана около врата на Мухтар и промуши единия му край в токата. Мухтар се разкрещя и се задърпа още по-яростно. Рап се подпря за опора с лявата ръка за рамото на Мухтар и с дясната силно и рязко дръпна колана. Мухтар започна да се задушава.

Рап се наведе, доближи устата си само на сантиметри от ухото на Мухтар и каза:

— Това е за Айрини Кенеди, боклук такъв.

Мич постави лявото си стъпало върху тила на Мухтар и стисна с две ръце колана. Наведе се назад и задърпа още по-силно. Трахеята на Мухтар се сплеска като алуминиева кутия от безалкохолно. Очите му едва не изхвръкнаха от орбитите, а крайниците му се вдървиха. Рап продължи да държи колана затегнат още десет секунди, за да е напълно сигурен в резултата. Мухтар се килна напред и главата му се удари с тъп звук, след което безжизнено легна на масата. Рап отключи белезниците на ръцете и краката и ги хвърли на пода. После взе заобления край на колана, завърза го за металната тръба, към която беше прикована с белезниците дясната ръка на Мухтар и избута стола настрани. Колената на Мухтар се удариха в пода, а главата му се плъзна от масата, но не падна, а беше спряна от колана на трийсетина сантиметра от пода.

Рап огледа за последно и отвори вратата. На излизане вдигна ръка и прибра кърпичката си от обектива на камерата, след което свали гумените ръкавици.

Началникът го чакаше в коридора.

— Как мина?

— Точно по плана. — Мич благодари на полицейския началник, обърна се и се запъти към изхода.

Информация за текста

Свалено от „Моята библиотека“: http://chitanka.info/book/4574

Издание:

Винс Флин. Врагът сред нас

Превод: Петър Нинов

Редактор: Мария Ганева

Художествено оформление на корицата: Димитър Стоянов — Димо

ИК „Ера“, София, 2008 г.

Печат: „Експреспринт“ ООД

ISBN: 978-954-389-012-5