Читать «Вона» онлайн - страница 8

Марина Кичка

Марі уже розуміла про що йде мова, і їй поступово ставало шкода Тараса, людину, яку вона взагалі не знає, але яка напевно добре знає її. Вона розуміла, як це несправедливо розплачуватись за чужі помилки. І як це нечесно бути заручником долі.

— І врешті—решт він наважився звернутися до ворожки. Знаю, звучить не дуже науково), — Тарас спробував посміхнутись. — Він знайшов найкращу. Те, що вона йому розповіла спочатку розсмішило його, а потім налякало так сильно, що він сам хотів покінчити з життям. Вона розповіла, що наш предок, щоб урятувати своє життя і статки… Продав свою душу. Але, як виявилось, не тільки свою. Була укладена така собі угода. Предок отримує багатство, успіх, везіння, але дуже мало часу, щоб насолодитись усім цим. А демон — його душу і душі всіх наступних поколінь, поки зв'язок не перерветься. Тобто, доки у когось із нашої сім’ї не встигне народитись син, — Він машинально поглянув на свою праву руку, яка лежала на столі, на ній не було обручки. І ДУЖЕ ШВИДКО ВІДВІВ ПОГЛЯД. Але Марі це звичайно ж помітила.

— Прадід поцікавився в неї, чи є можливість розірвати угоду. Але вона відповіла, що угоду розірвати неможливо. Є лише один спосіб: вбити демона раніше, ніж той уб’є прадіда. Та це був непростий демон, — знову якось зніяковів Тарас, адже він ніколи про таке ні з ким не говорив. — Це був один із найсильніших демонів. Ворожка назвала його «Повелитель душ». І для того, щоб його вбити, потрібна найпотужніша зброя. У нього була лише ця тоненька соломинка, і він за неї вхопився. Прадід так прагнув жити. І почав шукати…

Потім Тарас зробив паузу, (він ніби боявся продовжувати), подався вперед і майже пошепки промовив.

— Ви чули про дуель Бога і Люцифера?

Марі чула. Вона не могла не чути. Адже в її світі це найвідоміша історія, де кожен прагнув знайти ту зброю. Вона не знала, чи це реальна історія, проте легенду чула. І знала, що саме в цій легенді найцікавіше. Але вона знову зробила вигляд, що нічого не розуміє, і так поглянула на Тараса, ніби перед нею дійсно сидить божевільний.