Читать «Холивудски интриги» онлайн - страница 36

Джаки Колинс

Той се засмя.

— Има ли по-добър начин вие двамата да си паднете един по друг? Суров секс, скъпа, това всеки път дава резултат.

Тя пренебрегна грубостта му и тихо защитаваше позицията си:

— Със сигурност разбираш, че ако заснемеш тази сцена по-късно в графика, актьорите, изпълняващи сцената, ще бъдат по-близки.

— Не се притеснявай, скъпа — каза Майлс с покровителствен тон. — Ти и Кайл определено ще подпалите екрана. — Той намигна на Кайл, който му намигна в отговор. Лара потъна в мълчание. Беше научила, че една преуспяваща в киноиндустрията жена не бива да се впуска в спорове за дреболии. По-добре да спести енергията си за тогава, когато наистина ще й е необходима.

Майлс спря прочита, за да им покаже какво точно иска да направят. Когато свърши, започнаха да репетират, като минаваха всеки диалог по няколко пъти.

Скоро дойде време за целувката. Лара се обърна към Майлс:

— Имаш ли нещо против да почакаме, докато действително снимаме? Така ще стане по-спонтанно. — Искаше да добави и „без език“, но реши да почака и да разбере дали Кайл е джентълмен. За щастие това си беше съвсем театрална целувка. По-нататък в сценария имаше гола сцена. Според договора й тя не снимаше голи сцени, но се беше съгласила да наемат тяло дубльор.

Очевидно Кайл не знаеше това, защото когато се приближи още повече към нея, четейки за първата целувка, й прошепна:

— Не се безпокой, Лара, когато снимаме секс-сцената, аз ще съм там, за да те защитавам.

Говореше й така, сякаш е новачка. Беше заснела девет изключително успешни филма и знаеше точно какво да прави.

След още няколко репетиции Анджи застана пред камерата, докато осветят сцената. Лара направи почивка и седна на стола си, докато Рокси се занимаваше с косата й, а Йоко й слагаше червило. След петнайсет минути бяха готови да снимат.

Лара обичаше тишината, която се възцаряваше, след като първият асистент извикаше:

— Никакво движение, започваме снимки.

Обичаше да играе, да се превръща в някой друг, да създава фантазии. Това беше животът й — единственият живот, който я караше да се чувства сигурна.

Щяха веднага да направят сцената, ако Кайл не беше сричал репликите си.

— Извинявай, скъпа — промърмори той.

Тя забеляза малки капчици пот на челото му и се зачуди дали е нервен. Гримьорката му — изваяно чернокожо момиче — се притече и го напудри, последвана от фризьора му — нисък хомо, — който погледна прическата му, за да е сигурен, че всичко е наред.

— Добре, да го повторим — извика Майлс. — Готови сме за нов дубъл.

Този път вторият дубъл беше идеален — преди сцената с целувката. Лара упорито държеше устните си плътно стиснати, когато Кайл се наведе да я целуне, но той имаше други идеи, когато се притисна към меките й устни и се опита да пъхне между тях хлъзгавия си дебел език.

Тя веднага се отдръпна, почувствала се неудобно от тази внезапна интимност.

— Стоп! — извика Майлс. — Има ли някакъв проблем?

— Чувствам се така, сякаш тя ме отблъсква — изръмжа Кайл. — Предполага се, че се влюбваме един в друг. Тя не трябва ли да е малко по-активна?