Читать «Търси се съпруга» онлайн - страница 29

Линда Хауърд

Кристин я погледна учудено.

— Мили боже! — промълви тя. — Ти си влюбена.

Маделин кимна.

— Разбира се. Защо иначе ще се омъжвам за него?

— Е, това обяснява внезапната лудост. И той ли изпитва същото?

— Все още не. Но ще направя всичко възможно.

— Дали няма да е загуба на време да отбележа, че обикновено любовта идва преди брака?

Прехапала устни, Маделин се замисли за момент, след което отвърна:

— Няма да е загуба на време, но и никой няма да те чуе. Аз ще се омъжа. И се надявам ти да си сред гостите.

— Разбира се, че ще дойда. И да не искаш, пак ще съм там. Трябва да се запозная с този образец на мъжките добродетели.

— Никога не съм казала, че е пълен с добродетели.

Кристин безпогрешно разбра думите на приятелката си; двете се спогледаха и се усмихнаха.

ЧЕТВЪРТА ГЛАВА

Ожениха се в Билингс дванадесет дни по-късно. На самата сватба, състояла се в кабинета на местния съдия, Маделин бе напълно изтощена. Откакто Рийс й позвъни по телефона, тя беше спала едва по няколко часа на денонощие. През останалото време опаковаше багажа си, преценяваше кое ще остави и с кое не може да се раздели. Изпълни изискването му да си направи пълни медицински изследвания, след което му изпрати резултатите по пощата. Изобщо не се учуди, когато същия ден получи неговите.

Вече бе изпратила многобройните кутии с книги, албуми, касети, компакт-дискове, уредбата и зимните дрехи, чудейки се как ли Рийс възприемаше личните й вещи да заемат място къщата му. Но през двата кратки разговора, които проведоха по телефона, той не спомена нищо. Преди да се опомни, вече летеше към Билингс, но този път нямаше да има обратен полет.

Рийс не я целуна, когато я посрещна на летището и тя остана доволна. Маделин бе уморена, изнервена, обзета от съмнения и колебания. Помнеше изражението на лицето му, докато я целуваше предния път, а сега изобщо не бе подготвена за това. И все пак, сърцето й учести ритъма си, щом го видя, сякаш за да я увери отново, че постъпва правилно.

Планираше да отседне в мотел в Билингс през останалите пет дни до сватбата; Рийс изръмжа недоволно, когато тя му съобщи намеренията си.

— Няма смисъл да плащаш за мотел, когато можеш да живееш в ранчото.

— Напротив, има. Първо, повечето от дрехите ми са напълно неподходящи за времето тук. Трябва да си купя нови джинси, ботуши, всичко останало. Защо пак да идвам, като така или иначе сега съм тук? Освен това, не искам да оставам насаме с теб и ти прекрасно знаеш защо.

Той обгърна талията с ръце и я притисна към себе си. Зелените му очи я гледаха напрегнато.

— Защото ще те пожелая, веднага щом останем само двамата в къщата.

Тя бавно преглътна и постави нежните си ръце върху гърдите му. Можеше да усети ударите на сърцето му под дланите си, мощният ритъм, който й подсказваше силата на желанието му.

— Да, а аз не се чувствам готова да започна тази част от връзката ни още сега. Уморена съм, напрегната, освен това още не се познаваме достатъчно добре…