Читать «Подзвін з-під води» онлайн - страница 20

Валентин Терлецький

– Ну як тобі квартира? Три кімнати! Уявляєш? Отаку б розкіш, коли холостякував, а тепер моїм малим хіба роздолля – гуляй – не хочу! А ти як? Бачу, прийшов усе-таки не сам. От і добре. Не можна самому козакові на світі бути. А ми от забадяжили нових салатів – ти таких зроду не їв. Нові рецепти моя Наталя тепер вичитує в Інтернеті. – І Толік з гордістю продемонстрував гостям новенький комп'ютер з велетенських розмірів пласким монітором, що красувався на білому столі в кутку кімнати.

– А ще тут є нова версія «Сталкера» і гонки «Формула-1», – вискочив з-за спини батька старший син і притьмом кинувся демонструвати дорослим усі принади сучасної техніки.

– Та почекай ти зі своїми гонками, дай мені з друзями спокійно порозмовляти! – Толік відтягнув малого від комп'ютера і посадив його на руки. – От уже теперішні бандити! Тут за цей комп'ютер між ними щодня справжні бійки зчиняються. Через них батькові нема коли на голих дівок в Інтернеті подивитись!

– Ти їх і так вночі дивишся по тєлєку, коли мамка засне, – я сам бачив! – вигукнув малий і вирвався з батькових рук.

– От вже малий брехунець! Нічого такого я не дивлюся вночі. Мені і нашої мамки вистачає! Правда, Наталочко? – І Толік гучно поляскав по сідницях дружину, котра якраз зайшла до вітальні. – Так про що це ми розмовляли до цього? А, згадав! Так от: спершу ми підемо до ліска, засмажимо шашлик. У мене все давно готове – м'ясо в соусі мокне вже з минулого вечора, деревини в лісі – хоч греблю гати, папір, сірники, шампура, овочі – все зібрано. Місце я там учора розчистив, каміння приготував, навіть вугілля припас. Так що, хлопці, харош гріти пуза біля столу, гайда до лісу! – не давав навіть слова вставити гостям балакучий господар квартири.

Діти першими побігли в ще зелену лісову гущавину, вказуючи дорогу гостям. Буквально за кілька десятків метрів від багатоповерхівки розпочиналися справжні хащі, наче десь у віддаленому заповіднику. Толік за допомогою синів узявся розводити вогнище, і вже скоро велетенське полум'я діставало до найнижчих гілок навколишніх дерев. Наталя з Настею розклали підстилки, дістали зелень, овочі, сіль, хліб, кілька пляшок вина і горілки, стаканчики, питну воду.

– А де ж Боря наш? – спитав Антон.

– Борі сьогодні не буде – він поїхав до мами в Ірпінь, за продуктами. Ти ж знаєш його холостяцькі звички – набере харчів на місяць і тим у Києві й живе. До того ж, він знову змінив роботу. З першого жовтня він буде провідним менеджером у новій поліграфічній фірмі, – озвався з підстилки Юрко, схожий зараз на великого тюленя, який розлігся на повен зріст десь на безлюдному морському узбережжі. – Питання в тому, наскільки він там затримається, ти ж знаєш, що Боря частіше нових місць роботи змінює хіба що своїх дівок! – І Юрко розреготався так, що з дерева над ним на підстилку посипалися дрібні гілочки.