Читать «Гумор та сатира. Збірка» онлайн - страница 20

Ян Таксюр

НОВОРІЧНЕ ВІТАННЯ тигрЮЛІ ДО ЛЮБИХ ВИБОРЦІВ — КРАЩИХ ЛЮДЕЙ ПІВКУЛІ

Нещодавно більшість телеканалів України показали новий передвиборчий кліп прем’єра, де вона виступає в образі білої Тигриці.

Виборці, котрі звикли до бігбордів, де прем’єр — це «ВОНА», були трохи спантеличені. Але фінальний слоган усе пояснив: «З Новим роком Білого Тигра!

Щастя вам, тигрЮЛЯ!». І виборець побачив пані кандидатку в президенти поруч із білим тигреням.

Народе мій, мій народЮля! Забудь про кризу та біду! Бо я, мамуля и тигрЮля, На тебе лапку вже кладу. Що, не впізнав? Це ж я, Тигриця, Та, що була колись ВОНА. Та не лякайся! Кинь хреститься! Ковтни горілки чи вина. Ні, це не «бєлка», не шизЮля, Нема ніяких тут примар. Я не брешу, бо я ж — правдЮля. Це в мене, серденько, піар. Що побажать? Бо вже іскриться Шампанське в тебе на столі. Життя смугасте мов тигриця, Все чорно-біле на землі. І я бажаю, мій гарнЮля Щоб ти, узявши бюлетень, Згадав про Юлю-Красотулю. Тоді новий настане день! Усе в державі буде мило, Не буде більше чорних смуг Все тільки біле, біле, біле - Як саван, біле все навкруг. Тобі я буду презиндЮля, Не стане грубості ніде - Не криза буде, а кризЮля, ГривнЮля ніжно так впаде. Я поведу тебе в Європу, Там — «бітте», «данке», «хенде хох». Про це віщують гороскопи, А хто не вірить — козерог. Ні, краще лагідно — козЮля, Віслюк, муфлончик і марал. За тебе, мій народ-терпЮля, Я піднімаю свій бокал! За вибір правильний — Тигриці. За мене «галочку» впиши! Не впишеш — буду тобі сниться, І міцно лапками душить. Летиш без мене «мимо каси», Останній втратиш бутерброд. Тож думай, думай, біомаса, Пардон, великий мій народ! Щоб рік новий був рік тигрЮлі, Бажаю вже на посошок, І спать тобі без кошмарЮлі… Цілую, любий, чмок-чмок-чмок!