Читать «Замість крові» онлайн - страница 57

Світлана Поваляєва

8. На дурку!

- Чи вживаєте ви якісь наркотичні речовини, алкоголь, лікувальні препарати, що містять наркотичні речовини, міцний чай чи каву у великій кількості, тютюн?

Це перше запитання, яке я почув та усвідомив, коли виринув зі своїх блукань й опинився за броньованими дверима цілковитої амнезії.

- …марихуану, запахущі палички, молоко, дурман, хліб, сіль, вухо від оселедця, ковбасу, котячу сечу, курячі яйця, сушені прутні восьминога, шоколад, телерадіоефір, омелу, чорнобильських чотирилапих курчат-ґриль, апельсиновий сік, мариновані легені китайського цвіркуна, цукор, цитрину, кмин, red hot chili peppers, pearl jam, товчені кактуси, майоран, базилік, мухомори, часник, купорос, цибулю, сало, оксибутират натрію, шинку, огірки, корінь Мандраґори, виритий на місці еякуляції шибеника, парадички, сиру воду з крана, аеробні та анаеробні бактерії, випари бензину, водоемульсійну фарбу, лак для покриття деревини та нігтів, ладан та клей «Момент»… - автоматично погнав я, прислухаючись не стільки до своїх слів, скільки до фізичних відчуттів свого тіла: язик ледь ворушився, з рота текло, очі боліли, череп напханий скловатою, кінцівки не слухаються…

- Досить блазнювати.

Переді мною сидів явний коновал-психіатр. Точніше, я сидів перед ним, поступово з’ясовуючи для себе таке:

Бригаду викликали сусіди Дюбеля. За їхніми свідченнями, я буцімто з нелюдськими криками ганяв по коридору й у стінах шукав виходу на вулицю. Роз’їбашив на фіґ всі стіни та двері на поверсі, повидирав з м’ясом всі дверні дзвінки. Кинувся у вікно на сходовій клітці, вистрибнув на вулицю. Перед приїздом швидкої встиг упіймати кішку й відірвати їй голову (ну це вже явно перебільшення! Покажіть мені труп цієї кішки, а тоді хоч звіряче зґвалтування котячої дупи шийте!). Чинив опір санітарам та захисникам правопорядку (непогано! А що, є інший спосіб контакту з арміями клонів?)… Три дні провалявся в буйному. Ще п’ять - у гамівці, та ще й прив’язаний до ліжка: «не давав спати черговим» (а от нєхєр спати на чергуванні!…пиздили, напевно, не шкодуючи здорової молодечої снаги, виміщаючи всю свою лють штатних п’ятикантропів - добре, що ніц не пам’ятаю!). Ось тобі, Іванку Безпритульний і «шизофренія, як і було сказано»! Результат: