Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 42

Автор неизвестен

КАНОН МОЛЕБНИЙ ДО ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

Тропар, глас 4-й

До Богородиці щиро нині звернімося ми, грішні й смиренні, і припадім, у покаянні з глибини душі взиваючи: Владичице, поможи, змилосердившись над нами, поспіши, бо гинемо від безлічі провин; не відпусти рабів Твоїх ні з чим, бо Тебе за єдину надію нашу маємо (двічі).

Слава: І нині:

Не замовкнемо ніколи, Богородице, про силу Твою говорити ми, недостойні; бо коли б Ти не предстояла молячись, хто нас врятував би від стількох бід? Хто ж охоронив би нас донині вільними? Не відступимо від Тебе, Владичице: Твоїх бо рабів спасаєш завжди від усякої біди.

Пісня 1

Ірмос, глас 8

Воду пройшовши наче сушу і єгипетського лиха уникнувши, Ізраїль взивав: “Ізбавителю й Богові нашому співаймо”.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Многими опанований напастями, до Тебе прибігаю, спасіння шукаючи. О, Мати Слова й Діво! Від лиха тяжкого мене спаси.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Страстей напади гріховні мене турбують, зневірою наповнюючи мою душу, заспокой, Отроковице, тишею Сина Твого й Бога, Всенепорочная.

Слава: Тебе, що породила Спаса й Бога, молю, Діво, позбави мене лиха; до Тебе бо нині прибігаючи, простягаю душу і помисли.

І нині: Недужого тілом і душею відвідання Божого і промислу від Тебе сподоби, єдина Богоматір, бо Ти є Благою і Родительницею Благого.

Пісня З

Ірмос

Небесного кола Верхотворче, Господи, і Церкви Зиждителю, утверди мене в любові Твоїй, Ти Найвище Бажання, вірних Утвердження, єдиний Чоловіколюбний.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Вручаю життя моє для захисту й покрови Тобі, Богородительнице Діво, Ти ж мене покермуй до пристані Твоєї, благ винуватице, вірних утвердження, єдина всехвальна.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Молю Тебе, Діво, душевну бентежність і бурю смутку мого розжени: Ти бо Богоневісна, Начальника спокою Христа родила є, єдина пречистая.

Слава: Ти породила Благодійника, добра Винуватця, а тому благодіянь багатства всім нам виточи, все бо можеш, Богоблаженна, як Сильного в могутності Христа породила є.

І нині: Поможи мені, Діво, змученому лютими недугами й хворобливими пристрастями, бо знаю Тебе, Пренепорочна, як невичерпну й незубожну скарбницю зцілень.

Сідальний, глас 2

Співаємо Тобі, молінню теплому і стіні незборимій, джерелу милости і для світу пристанищу: Богородице Владичице, попередь нас і визволи від бід, єдина скора на заступництво.

Пісня 4

Ірмос

Почув я, Господи, про провидіння Твого таїнство, зрозумів діла Твої і прославив Твоє Божество.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Бурю прогрішень і страстей моїх збудження втихомир, Богоневісная, що породила Керманича Господа.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Милосердя Твого безодню благаю подати мені і для всіх, хто співає Тобі, тому, що Ти Благосердого породила й Спаса всіх.