Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 38

Автор неизвестен

Господи, помилуй (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім'я Твоє, нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого. Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Богородичний, глас 4-й

Заступнице християн усердная, молитвенице до Творця надійная, не погордуй молитвами грішників, але прийди швидше, як Благая, на поміч нам, що з вірою взиваємо до Тебе: поспіши на молитву й скоро прийди на благання, бо Ти заступаєшся завжди за тих, що шанують Тебе, Богородице.

Господи, помилуй (12 разів).

Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без істління Бога Слово породила, сущу Богородицю, Тебе величаємо.

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

І відпуст.

Молитвами святих отців наших, Господи Ісусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Амінь.

По причасті ж нехай кожний зберігає себе від багатомовства в тверезості й стриманості, для того, щоб у цей день гідно зберегти в собі прийнятого Христа.

ЧАСИ СВЯТОЇ ПАСХИ

Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав і тим, що у гробах, життя дарував. (Тричі)

Воскресіння Христове бачивши, поклонімось Святому Господу Ісусу, Єдиному Безгрішному. Хресту Твоєму по-клоняємось, Христе, і святе Воскресіння Твоє оспівуємо і славимо, бо Ти є Бог наш, крім Тебе іншого не знаємо, Ім’я Твоє призиваємо. Прийдіть, усі вірні поклонімось святому Христовому Воскресінню, бо через Хрест прийшла радість всьому світові. Завжди благословляючи Господа, славімо Воскресіння Його, бо потерпівши розп’яття, Він смертю смерть переміг. (Тричі).

Світання попередивши і знайшовши камінь, одвалений від гробу, ті, що були з Марією, від ангела почули: “Чому шукаєте серед мертвих, як людину, Того, Хто в світлі вічному перебуває? Погляньте на похоронні пелени, поспішіте і світові звістіте, що воскрес Господь, умертвивши смерть, бо Він-бо є Син Бога, що спасає рід людський”.

Хоч у гроб увійшов Ти, Безсмертний, проте пекельну зруйнував силу й воскрес як Переможець, Христе Боже, Жонам Мироносицям звістивши: “Радуйтеся!” І апостолам мир даруєш, а померлим подаєш воскресіння.

У гробі тілом, у пеклі з душею, як Бог, у Раю з розбійником, і на Престолі був Ти, Христе, з Отцем і Духом, все наповняючи, Неописанний.

Слава Отцю і Сину, і Святому Духу.

Як Життєносець, як кращий від раю і воістину світліший від усякої палати царської, явився, Христе, Гріб Твій джерелом нашого воскресіння.

І нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь.

Свята Божественна оселе Всевишнього, радуйся, бо через Тебе, Богородице, дано радість тим, що взивають: “Благословенна Ти між жонами, Всенепорочна Владичице”.

Господи, помилуй (40 разів).

Слава Отцю і Сину, і Святому Духу нині й повсякчас, і навіки віків. Амінь.