Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 31

Автор неизвестен

Пісня 9

Ірмос

Безпочаткового Отця Син, Бог і Господь, що втілився від Діви, явився нам, щоб просвітити затьмарених і зібрати розсіяних. Тому ми всіма оспівану Богородицю величаємо.

Приспів: Серце чисте створи в мені, Боже, і Духа праведного віднови в нутрі моєму.

Тропар

Причащанням святих Тайн нехай освячусь я, Владико, душею і тілом, нехай просвічусь, нехай спасусь, нехай стану домом Твоїм, маючи Тебе, що живеш в мені з Отцем і Духом, Благодійнику Многомилостивий.

Приспів: Не відкинь мене від лиця Твого і Духа Твого Святого не відніми від мене.

Тропар

Як вогонь нехай буде для мене і як світло Тіло Твоє й Кров Найдорогоцінніша, Спасе мій, що опалює гріховну речовину і спалює пристрастей терня, й усього мене просвічує поклонятися Твоєму Божеству.

Приспів: Пресвята Богородице, спаси нас.

Богородичний

Бог воплотився від чистої Твоєї крови. Тому всі народи оспівують Тебе, владичице, і сонми духів славлять, що через Тебе вони ясно побачили Владику вселенної в людській природі.

Молитви перед святим Причастям

І одразу: "Достойно є", "Трисвяте", "Пресвята Тройце", "Отче наш".

Достойно є, і це є істина, славити Тебе, Богородицю, Присноблаженну і Пренепорочну і Матір Бога нашого. Чеснішу від херувимів і незрівнянно славнішу від серафимів, що без істління Бога Слово породила, сущу Богородицю, Тебе величаємо.

Трисвяте

Святий Боже, Святий Кріпкий, Святий Безсмертний, помилуй нас (тричі).

Мале славослів’я

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва до Пресвятої Тройці

Пресвята Тройце, помилуй нас; Господи, очисти гріхи наші; Владико, прости беззаконня наші; Святий, зглянься і зціли немочі наші імені Твого ради.

Господи, помилуй (тричі).

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва Господня

Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лукавого.

Бо Твоє є Царство, і сила, і слава, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Тропар дня або свята. Якщо неділя, тропар недільний з гласом. Якщо ж ні, цей тропар, глас 6-й:

Помилуй нас, Господи, помилуй нас…

Тропарі покаянні

Помилуй нас, Господи, помилуй нас, бо, жодного виправдання не маючи, ми, грішні, Тобі, як Владиці, цю молитву приносимо: помилуй нас.

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові.

Господи, помилуй нас, бо на Тебе ми надіємось: не прогнівайся дуже на нас і не пам’ятай беззаконь наших, але зглянься і нині, як Благоутробний, і визволи нас від ворогів наших. Бо Ти Бог наш, а ми, люди Твої, всі творіння рук Твоїх і ім’я Твоє призиваємо.І нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Милосердя двері відкрий нам, Благословенна Богородице, щоб ми, на Тебе надіючись, не загинули, а від усякого лиха Тобою визволилися. Бо Ти єси спасіння роду християнського.