Читать «Молитовник УПЦКП» онлайн - страница 19

Автор неизвестен

Почуй, Чоловіколюбче Ісусе мій, раба Твого, що благає щиро: позбав мене, Ісусе, осудження і муки, єдиний Довготерпеливий, Ісусе Найсолодший, Многомилостивий.

Приспів: Ісусе Найсолодший, спаси мене.

Підніми, Ісусе мій, раба Твого, що в каятті слізно припадає до Тебе, Ісусе мій, і позбав мене вогню вічного, Ісусе Найсолодший, Многомилостивий.

Слава: Час, що дав мені єси, Ісусе мій, у страстях я прожив, і ось тепер, Ісусе мій, не відкидай мене, але воззви, молюся, і спаси, Владико Найсолодший.

І нині: Діво, що породила Ісуса мого, моли позбавити мене вогню вічного, єдина заступнице ображених, Богоблагодатна, й сподоби мене до життя вічного, Всенепорочная.

Сідальний, глас 1-й

Спасе мій Ісусе, що блудного спас, Спасе мій Ісусе, що блудницю прийняв, і мене нині помилуй, Ісусе Многомилостивий, спаси, ущедри, о Ісусе Благодійнику, і мене, як Манасію, Благоутробний мій Ісусе, бо Ти єдиний Чоловіколюбець.

До Пресвятої Богородиці

Пісня 3

Ірмос

Небесного кола Верхотворче, Господи, і Церкви Зиждителю, утверди мене в любові Твоїй, Ти Найвище Бажання, вірних Утвердження, єдиний Чоловіколюбче.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Вручаю життя моє для захисту й покрови Тобі, Богородительнице Діво, Ти ж мене покермуй до пристані Твоєї, благ винуватице, вірних утвердження, єдина всехвальна.

Приспів: Пресвятая Богородице, спаси нас.

Молю тебе, Діво, душевну бентежність і бурю смутку мого розжени: Ти бо Богоневісна, Начальника спокою Христа родила єси, єдина пречистая.

Слава: Ти породила Благодійника, добра Винуватця, а тому благодіянь багатства всім нам виточи, все бо можеш, Богоблаженна, яко Сильного в могутності Христа породила єси.

І нині: Поможи мені, Діво, змученому лютими недугами й хворобливими пристрастями, бо знаю Тебе, Пренепорочна, як невичерпну й незубожну скарбницю зцілень.

Сідальний, глас 2-й

Співаємо Тобі, молінню теплому і стіні незборимій, джерелу милости і для світу пристанищу: Богородице Владичице, попередь нас і визволи від бід, єдина скора на заступництво.

До Ангела-Охоронителя

Пісня 3

Ірмос

Ти, Господи, утвердження тих, що притікають до Тебе, Господи, Ти єси світло темрявою повитих, і прославляє Тебе дух мій.

Приспів: Святий ангеле Божий, Охоронителю мій, моли Бога за мене грішного.

Всі мої помисли і душу мою до тебе поклав, Охоронителя мого. Ти ж від всякої ворожої напасти мене звільни.

Приспів: Святий ангеле Божий, Охоронителю мій, моли Бога за мене грішного.

Ворог топче мене і пригнічує, повчаючи завжди творити волю свою, але ти, наставниче мій, не залиш мене на загибель.

Слава: Дай мені співати пісню з вдячністю й старанням Богові Творцю й тобі, благому Ангелові-Охоронителю: "Визволителю мій, вирви мене від ворогів, що пригнічують мене"

І нині: Зціли, Пречистая, з моєї душі многонедужні гнійні рани, прожени ворогів, що завжди борються зі мною.

Сідальний, глас 2-й

Від любови душевної співаю тобі, Охоронителю душі моєї: "Всесвятий мій ангеле, покрий мене, супроводжуй і оберігай від лукавого уловлення завжди й до життя небесного настав, врозумляючи, просвічуючи й скріплюючи мене".