Читать «Альтернативна Еволюція» онлайн - страница 71

Олесь Бердник

І ще одне: увесь гумус, навіть найглибший, що зараз наявний на Землі, утворився, як свідчать дослідження ґрунтознавців, упродовж 11–12 тисяч років… Куди ж поділися гумуси минулих мільйонноліть? Хто їх знищив, «злизав» з поверхні планети?

Чому континенти такі нестійкі, чому вони дрижать і пливуть у пластичній субстанції мантії? Невже їм недостатньо було мільярдів літ, щоб зрівноважитись?

Коротше, всі ці та безліч інших запитань вимагають відповіді, котра синтезувала б загадки буття в несуперечливій гіпотезі, якою б суперфантастичною вона не уявлялась. Хоч здається, ніби ці загадки мають різну природу і не можуть бути зведені до спільної причини, постараємося показати, що це не так.

Повернімося знову до припущень, яких ми торкнулися, спробуймо відновити перебіг космічних подій, відповідно до нашої гіпотези. Отже, життєтворення відбувалося тоді, коли система була «нормальною парою», тобто існувала астроситуація, за якої енергетичний потенціал двох світил був достатній для запуску «ланцюгової реакції» Життя. Ось промовиста ілюстрація до цього з давньоєгипетського гімну:

Сяючий на престолі вітця подібно до Ра, Коли встає той на видноколі, Щоб осяяти все, що в пітьмі спочиває, Він опромінив зеленопір'ястим сяйвом Дві Землі у потоці зорянім…

Озіріс (або Люцифер) був райдужним гігантом, що перевершував масою Геліос у десятки разів. Пара оберталася довкола спільного центра мас, а якщо глянути практично, то Сонячна система кружляла довкола Люцифера, тобто він був «Володарем, Князем світу цього» (і залишається ним понині, як твердить традиція). Крім чотирьох великих планет, відомих нам (Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун), існувала ще одна — там, де тепер розсипано поле астероїдів, цих уламків пропащого світу. Ця планета (Прагея) мала чотири головні супутники — Венеру, Меркурій, Марс і нашу Землю. Прагея була інфразорею, і в інкубаторі, в теплиці, створеній сукупним впливом двох світил та материнської суперпланети, на всіх супутниках буяло розмаїте життя, панували субтропіки, вічне літо. Вітальна ситуація була ідеальна. Життя кишіло. Прагея, поєднуючи свою субстанційну потенцію з батьківським впливом Урана (пара світил і Зоряний Космос), породжувала міріади нових, небувалих форм, природа стихійно експериментувала, а поява розумних істот — Титанів життєвого світу — знаменувала епоху космічного народження, виходу Життя в безмірність.

Припускаємо, що життя існувало не лише на планетах Геліоса, а й у сфері Люцифера-Озіріса. Можливо, титанічні цивілізації систем і двох світил мандрували у просторі, спілкувалися між собою, шукали розгадок буття і шляхів до вічної таємниці свого походження. Чи правомірне таке нестримне фантазування щодо гіпотетичних істот, котрі поки що належать лише нашій уяві? Гадаю — правомірне! Бо гордієві вузли космогонії треба рано чи пізно розв'язувати або хоча б розрубувати, як це зробив славетний Александр.