Читать «Палачът» онлайн - страница 2

Сибин Майналовски

Случи ли се подобно нещо, аз ставам, вадя секирата от шкафа и бавно, мъчително бавно започвам да я остря. Постепенно от обикновено парче метал тя се превръща в бръснач — точно по начина, по който навремето бе изкристализирала и моята любов. Когато усетя, че по-остро от това може да бъде само женското пренебрежение, аз прибирам точилния камък и с наслаждение прекарвам дланите, китките и лицето си по блестящата смърт. Естествено (и за съжаление) кръв не потича, тъй като тя отдавна, още онази нощ попи в земята, но болката!… Болката е толкова мазохистично прекрасна, че за миг прогонва еретичните мисли за любов и очакване. Тогава в обърканата ми глава се завръща ясно осъзнатото чувство, че това е единственият вид болка, която ми е съдено да изпитвам. Другата, любовната… тя остава предопределена за нищите духом недоносчета, покровителствани от онзи псевдо-бог, който наводни света с кретени, ненаписали и един стих, но за сметка на това винаги търсени от жените.

Моята болка обаче е по-силна… и по-красива. Защото съм истински.

Неусетно бях стигнал до Залата на Смъртниците. Когато видях коя щеше да има честта да бъде хилядната ми жертва, от устните ми се изтръгна въздишка на радост и облекчение. В крайна сметка това нямаше да бъде екзекуция в пълния смисъл на думата — по-скоро акт на хуманност.

Недоносена, преждевременно родена, хилава хлапашка „обич“. Осъдена на смърт, понеже бе изместила друго, по-силно чувство, благодарение на пълната си липса на здрав разум и хипертрофирана сексуалност. Също както при хората — по-некадърният винаги печели… и затова заслужава смърт — по моите критерии.

Е, щеше да има разочарование, разбира се. Жените винаги жалеят най-силно за най-недъгавите си чувства… по простата причина, че нямат база за сравнение и са в състояние да видят любовта-Квазимодо като любов-Аполон.

Вдигнах секирата. Недоносеното мутантче започна да циври по най-лигавия възможен начин. Ухилих се.

В името на Мрака, как обичах работата си!!!

26.I.2005

Информация за текста

Източник: http://wizard.co.nr (през http://sfbg.us)

Свалено от „Моята библиотека“ [http://chitanka.info/text/641]

Последна редакция: 2006-08-06 11:00:09