Читать «Вона» онлайн - страница 19

Марина Кичка

У кожному лісі є закинуті хатинки лісників. Про які зазвичай забувають навіть місцеві. Або прагнуть забути, бо вони їм уявляються моторошними. І не дама. Марі завжди вражало, як люди люблять не помічати нічого навколо себе, якщо їх це не стосується. Кожного року в цьому лісі хтось зникає, кожного року, але ніхто нічого навіть робити із цим не хоче. Краще знайти сотню виправдань, аніж відкрити для себе те, чого раніше не розумів. Можна все скинути на нещасний випадок, на диких звірів, на людську недбалість і дурість. Але жодна людина не сказала б, що тут діється щось дивне, щось надприродне. Так усім легше.

ЛИХО. Вона забрала безліч життів, пора це припинити. Якщо її привели сюди сни, отже час ЛИХУ попрощатись зі своїм лісом. Вона ставала все жадібнішою. І почала забирати життя за життям. Марі взяла за правило: якщо істота не переходить межу, вона її не чіпає. Як відомо з безлічі книжок, вони підтримують всесвітню рівновагу і чіпати їх не можна. Вона сама не знала звідки, але вірила в те що так має бути. Адже вона розуміла, що в світі є безліч демонів, потойбічних створінь і ще безліч надприродних істот, які вільно існують у світі. Інколи вона цим себе заспокоювала, тому що, що більше вона поринала у світ по цю сторону, то більше розуміла, що потойбіччя вже є на землі. І щоб хоч якось заспокоїти власне сумління, що вона не в змозі врятувати всіх, вона вважала, оскільки такий порядок був від початку віків, її завдання — підтримка рівноваги. Звичайно, вона не сама це вигадала, виявилось, що літописів про таких, як от вона, безліч. Але інколи, це їй геть не полегшувало життя. Адже вона не розуміла, як так можна, знати що за деякими смертями стоять потойбічні істоти і нічого з цим не робити, залишатись в стороні.

ЛИХО. Могутнє потойбічне створіння. Яке по дослідженнях Марі ще й володіло магією. Тому потрібно було бути обережно. Побачивши будиночок, Марі дістала з сумки кинджал і полила лезо рідиною з колби. Та було вже пізно, Марі запізнилась. Їй не потрібно було дивитись на годинник, небо дало відповідь на її німе запитання, місяць вийшов з — за хмар і Марі зрозуміла, що скоро опівніч. Раптом Марі почула, шелест. О Боже, ЛИХО вийшло з хатинки, Марі не встигла обсипати хатку для блокування сил. Але часу вже не було. Потрібно було діяти миттєво. Марі попрямувала прямісінько до істоти. Хоча й сама Марі була високою, але ЛИХО було на голову вище від неї і таке худе і в’язисте, що скидалось на гілку обмотану в ганчір’я. Не було зрозуміло, чи є в неї ноги, бо за ганчір’ям нічого не було видно, а пальці, що виглядали з під рукавів, здавались на цупкі гілки. Обличчя хоч і прикривав каптур, але все ж можна було розгледіти, вузьку щілину, що була ротом і єдине велике око, яке ймовірно навіть не кліпало. Звичайно в темряві це геть не кидалося в очі, та Марі прекрасно знала як виглядає це створіння, тому загальні обриси, що зараз вимальовувались в сутінках ночі, лише підтверджували це. Відчувши Марі ЛИХО відразу ж ринуло до неї. Вірогідно, воно навіть не торкалось землі.