Читать «Бандитската „Топлофикация“ — 1» онлайн - страница 2

Емил Измирлиев

Топлофикация отвръща на удара

Декларацията ми е болезнен шамар за фирмата и някой в нея отказва да я приеме. Последва гениално замислена наказателна операция, която илюстрира колко успешно е завършил курсовете по рекет настоящия затворник Валентин Димитров — Топлото. Той или някой от неговите щатни бандити издава нареждане при минус 20 градуса на улицата да се спре парното (топла вода ние по начало нямаме) на останалите 39 апартамента в блока, докато не се откажа от услугите на бандитската „Топлофикация“, които аз никога не съм ползвал. Така на практика насъскаха съседите срещу моето семейство и те вкупом дойдоха пред вратата на апартамента ми да протестират — незаконно гасиха тока, отправяха заплахи обиди към семейството ми. При което на два пъти виках полиция да разгонва демонстрантите, които, вместо да протестират в кабинета на затворника Вальо Топлото, наивно решиха, че аз пускам парното в тази страна. В резултат на активно дирижираните от Топлото съседски „войни“ попълних образеца декларация на „Топлофикация“, в която ИЗРИЧНО уточних, че не искам да ми откриват партида и не желая да ползвам техните услуги, а съседите от своя страна завериха нотариално декларация, че поемат разходите по парното в блока.

Само след няколко дни с досадна изненада установих, че „Топлофикация“ „благородно“ ме е направила свой абонат и за 3–4 дни ми беше написала сметка за около 15 лева за услуги, които аз никога не съм ползвал!!!

Тази история можеше да бъде смешна и комична, ако не отразява суровата действителност около механизмите, с които бандитската фирма упражнява натиск със заплахи, изнудване и психически тормоз върху хората да ползват насила нейните услуги!

Искам да заявя категорично на висок глас, че няма да плащам услуги, които не съм поръчвал!

В закона за потребителите от ясно по ясно е казано, че не могат да се предлагат принудителни услуги и всички закони, които противоречат на този принцип нямат правна сила! За съжаление бандитите от парното четат подобни закони както дявола чете Евангелието!

По повод на истериите около парното се роди следната забавна история:

„Отива един абонат при шефа на топлофикация и му предлага да си купи плюшено меченце за 30 лева. Оня го пита защо, а гражданинът най-спокойно му отговаря: «Защото съм ви го донесъл». На другия ден един по един идват всички абонати на топлофикация и предлагат на шефа на фирмата да купи различни непотребни за семействата им предмети на неприлично високи цени с обяснението, че, щом са ги донесли, той трябва да ги купи, иначе ще му вземат апартамента…Нали и той така им предлагал услугите на фирмата — без да ги пита и на каквито си иска цени…“

Истината за бандитската „Топлофикация“

От години се премълчава ТАЙНАТА на престъпната „отоплителна“ фирма — тя продава на гражданите на неприлично високи цени