Безкраен празник

Поделиться в социальных сетях:


Поделиться в социальных сетях:


Описание

Книга «Безкраен празник» (A Moveable Feast) автора Ърнест Хемингуей оценена читателями портала DeepBIGLib.com на 0 из 5 баллов на основании 0 оценок, содержит 0 страниц, которые вы можете читать онлайн бесплатно.

    Поради причини, основателни за автора, редица места, хора, наблюдения и впечатления не са включени в тази книга. Някои от тях трябваше да останат в тайна, а други са общоизвестни, за тях много се е писало и сигурно много още ще се пише.

    Не се споменава за стадиона „Анастаси“, където боксьорите прислужваха като келнери на масите, разположени под дърветата, а рингът беше в градината. Нито за тренировките с Лари Гейнс, нито за големите мачове от по двадесет рунда в Сирк д’ивер. Нито за такива добри приятели като Чарли Суини, Бил Бърд и Майк Стрейтър или Андре Масон и Миро̀. Не се казва нищо за нашите пътешествия в Шварцвалд и за еднодневните излети из горите около Париж, които тъй обичахме. Хубаво би било, ако всичко това бе влязло в книгата, но засега ще трябва да минем без него.

    Читателят е свободен да приеме тази книга като роман. Но винаги е възможно роман като този да хвърли светлина върху неща, за които е писано като за реални факти.

    Ърнест Хемингуей

    Сан Франциско де Паула, Куба 1960


Язык: Болгарский

Язык оригинала: Английский

Год: 1964

Год издания: 1990

Оригинальное название: A Moveable Feast

Издатель: „Христо Г. Данов“

Переводчики: Иванов Димитри