По-широко поле за борбата

Поделиться в социальных сетях:


Поделиться в социальных сетях:


Описание

Книга «По-широко поле за борбата» (Extension du domaine de la lutte) автора Мишел Уелбек оценена читателями портала DeepBIGLib.com на 0 из 5 баллов на основании 0 оценок, содержит 65 страниц, которые вы можете читать онлайн бесплатно.

Мишел Уелбек (род. 1956 или 1958 г. според самия него) е добре известен на българската четяща публика. Скандален и неочакван в живота и в творбите си, той пленява със саркастичното си чувство за хумор. Уелбек съчетава самоличностите на романист, поет, есеист и режисьор. Автор е на есе за Х. Ф. Лъвкрафт и на книги с поезия. Романите му „По-широко поле за борбата“, „Елементарните частици“, „Платформата“, „Възможност за остров“ и „Карта и територия“ го налагат като един от най-четените и превеждани съвременни френски писатели.

Романът „По-широко поле за борбата“ (1994) е емблематичен за творчеството му. Почти анонимният специалист по информатика, от чието име се води разказът, e дълбоко нещастен. Той е самотен, почти без приятели и не привлича жените. Задълбочаването на неговата депресия е недвусмислен упрек към дехуманизираното ни либерално общество, издигащо в култ борбата за материални блага и сексуалната надпревара.


Язык: Болгарский

Язык оригинала: Французский

Год: 2013

Год издания: 2013

Оригинальное название: Extension du domaine de la lutte

Издатель: Колибри

ISBN: 978–619–150–134–2

Переводчики: Кавалджиев Красимир