Читать «Любов, Президент і парадигма космосу» онлайн - страница 112

Юрій Бедзик

Президент приплющив очі, аж пітьма огорнула його. Слухав у собі тишу, немов не вірячи в почуте.

— Ми прагнемо таких законів, — різко кинув Президент. — Хоч наш парламент, названий Верховною Радою, не завжди встигає реалізувати мої проекти і ініціативи.

Сяючий прибулець витримує довгу паузу. І нарешті озивається словами:

— Люди Сиріусу будуть завжди з вами, як з лідером однієї з найгуманніших держав планети Земля…

— Даруйте, чим викликана до мене така особлива симпатія Космічного Розуму? — наважується перебити голос у собі президент.

— Реальністю ваших дій.

— А точніше?

— Ви завжди, на думку Космічного Розуму, дієте дуже зважено, строго враховуючи реалії життя.

— Я справді намагаюся бути реалістом.

— І не просто реалістом, а реалістом, який найперше прагне щастя свого народу. Космічний розум досі продумує лиху подію, яка сталася минулого року в Америці. Там було воднораз вбито тисячі безвинних людей дуже підступним методом — нальотом великих літальних машин на високі будинки. Земляни назвали той акт безумства дією так званих терористів. Це сталося абсолютно несподівано і було підготовлено так приховано, що Космічний Розум виявився безсилим запобігти лихові, адже нам ясно, що ваш земний світ наближається до катастрофи, йому потрібна негайна допомога, і Космос надасть її вам.

— Яким чином? — сумно запитав Президент.

— Мусите наслухатись до наших порад. І найперша з них: багатим країнам Землі (у вас їх називають «Золотим міліардом») на порі поділитися своїм багатством з нещасними і убогими, бо убогі перші хапаються за зброю, за насильство. І навіть за терор. Невже ваші мудрі лідери не бачать цього? Невже вони до такої міри засліплені своїм багатством?

— Дехто й засліплений, — визнав похмуро Президент.

— Гаразд, люди Сиріусу готові до дії. А вас ми просимо, Президенте: допоможіть нам і допоможіть землянам! На вас Космічний Розум покладає найбільші надії. І тому вам він віддає першу станцію плазмової енергії. Її запаси безмежні, але Космічний Розум сподівається, що ви не використаєте її лише для збагачення своєї держави. Віримо у ваше благородство і чекаємо вас у нашій великій сім’ї!