Читать «Любов, Президент і парадигма космосу» онлайн - страница 110

Юрій Бедзик

— Ваше незнання не ображає нас. Хай буде вам відомо, що ми — гуманоїди і наші предки були народжені на вашій планеті Земля. Тож зараз ми прибули до вас, щоб відновити порушену гармонію тисячоліть і віддати належне нашій праматері.

— Слухаю вас уважно, — каже Президент.

— Найперше Сиріус, виконуючи волю Космічного Розуму, повідомляє вам про свій намір допомогти землянам і найперше — людям України в вашому нелегкому існуванні.

— Щиро вдячні вам за таку шляхетність. І чому стільки ласки для нас? — запитує, не приховуючи подиву, Президент.

— Сиріус, виконуючи волю Космічного Розуму, простежував за останні століття життя людей України і дійшов висновку, що вони, маючи високі достоїнства від народження, довгі роки піддавалися насильству і кривдам з боку сусідів.

— Це правда, — згоджується Президент. — Ще наші древні предки — анти, сармати, скіфи жили у цілковитій злагоді з усіма, мали широку добру душу, дозволяли оселятися на своїх землях грекам, римлянам, хазарам, але самі постійно ставали жертвами чужоземних зазіхань. В нашій історії ми тільки те й чинили, що захищалися: то від татар, то від ляхів, то від московитів чи литовців. Така була в нас сувора доля…

Думки космічного велетня обривають Президентові слова. Вони мовби згоджуються з невеселими екскурсами в минуле глави української держави:

— Так, ми це добре знаємо. Люди Сиріусу, виконуючи волю Космічного Розуму, стежили за перебігом воєн, які ви вели із нападниками. Ми пам’ятаємо війну, котру вів проти людей України німецький сусід, і знаємо, що жодна з країн планети Земля не зазнала такого руйнування, таких спустошень і пограбувань, таких втрат людьми і цінностями, які завдав вам вождь німців Гітлер.

Коротка пауза і далі знову:

— Сиріус, виконуючи волю Космічного Розуму, давно вивчає нерозумну поведінку землян з метою розщеплення атомного ядра. Сиріус знає про бездумні атомні війни, про накопичення вами атомної і ядерної зброї для знищення біологічного життя на вашій планеті, та найбільше засмучує людей Сиріусу те, що земляни легковажно оцінили можливості ядерної енергетики. Ви пораділи легкій нагоді добувати з атома дешеву енергетичну потугу. З самого початку це було тяжкою помилкою, за яку тепер найперше розплачуються люди України. Страшна катастрофа в Чорнобилі — то тільки початок велетенського лиха на всій Землі, а згодом і у всьому Всесвіті.

— Бодай від вас ми почули голос співчуття, — озвався Президент, неабияк здивований такою великодушністю інопланетного Брата.

— Це не співчуття. Це веління Космічного Розуму. Виконуючи його волю, мусимо повідомити вам його високу думку: він із задоволенням констатує небувалий в історії людства і багатьох сусідніх планет факт: українці добровільно позбулися свого могутнього ядерного потенціалу. Космічний Розум зворушений і глибоко потішений цим. А тому він вважає за необхідне якомога хутчіше, буквально в ці дні надати українським людям допомогу в головному: в одержанні вами в необмежених масах енергії ядра…

— Тільки не ядра! — вигукнув прикро вражений Президент і ледь не кинув у бік сяючої громадини гірке українське прислів’я: «Знову за рибу гроші!»