Тайната история

Поделиться в социальных сетях:


Поделиться в социальных сетях:


Описание

Книга «Тайната история» автора Дона Тарт оценена читателями портала DeepBIGLib.com на 0 из 5 баллов на основании 0 оценок, содержит 374 страницы, которые вы можете читать онлайн бесплатно.

БЕСТСЕЛЪР НА „НЮ ЙОРК ТАЙМС“ Дона Тарт, наричана „младото чудо на американската литература“, започва да пише „Тайната история“ на деветнайсетгодишна възраст. Още с появата си дебютният й роман превзема върховете на литературните класации и е преведен на двайсет и четири езика. Родена в Мисисипи, младата писателка е продължителка на най-добрите литературни традиции на американския Юг. Дона Тарт пише по един роман на десет години и обгръща личния си живот в пълна тайна.

 Едно момче се озовава за първи път в Нова Англия. Загърбил мизерното и ненавистно минало, Ричард пристига в колежа Хампдън, изпълнен с надежди и амбиции. Много скоро сънливият, нереален живот в колежа го въвлича в упоителния си водовъртеж — особено след като се осъществява копнежът му да бъде приет в елитарната група на петима студенти, изучаващи класическата древност. Четири момчета и едно момиче — изискани издънки на заможни семейства, хладни, непристъпни и самоуверени; това са хората, чиито съдби се преплитат необратимо с живота на Ричард. Приемането му в елитния кръг има своя цена — много скоро той научава страшната тайна, споила допълнително връзката между петимата… тайна, свързана с възраждане на древни ритуали, с невинно пролята кръв, която вика за отмъщение… И това е само началото.


Язык: Болгарский

Язык оригинала: Английский

Год: 2015

Год издания: 2015

Издатель: Еднорог

ISBN: 9789543651566

Переводчики: Аврамов Стефан