Читать «Кристал» онлайн - страница 94

Джос Стърлинг

- Полетът не е официален. А и хеликоптерът е мой. - Усмивката на Стив избледня, напомняйки на мъжа деликатно кой беше мегазвездата тук. Мъжът отстъпи.

- Добре, господин Хю. Преди да си тръгнат техниците го напръскаха със спрей против замръзване, но внимавайте.

- Да, ще внимавам.

Преместиха бариерата, за да влезем, и ние минахме край автомобилите за филма, а после стигнахме до площадката на хеликоптера и паркирахме.

- Докарал си личния си хеликоптер през целия път от Америка до тук? - попита Хав.

Усетил хапещия студ, когато отвори вратата, Стив потърка ръце.

- Не. Наех го, за да мога да се разхождам наоколо без спорове. Не се тревожете - същият е като този, на който съм летял у дома. - Той отиде до най-малкият от трите хеликоптера - една черна „Газела“ според надписа на опашката. Привлечени от асоциацията с касовия хит, компанията собственик беше сложила надпис с големи букви точно на корпуса - специално за знаменития им клиент: „Стив“. Хъм, фина работа.

- Той истински ли е? - прошепна Хав. - Срещу това не мога да се състезавам.

Сгуших се по-близо до топлината му.

- Аз и не бих опитала. Той живее в свят на измислени герои и се опитва да прилича на тях. Бих предпочела моят герой да е малко по-земен.

- Какво успокоение! Хайде, мисля, че е готов.

Слязохме от колата и отидохме при другите край „Газелата“. Усещах потока от телепатични съобщения, затова останах на разстояние от господин Бенедикт.

- Добре - рече Сол. - Момчетата са прескочили оградата и сега се насочват към задната стена. Не съм сигурен на какъв периметър се простира заглушаващото поле, но те все още са вън от него. - Той замълча, заслушан в гласовете, които прелитаха насам - натам. - Стив, Виктор каза, че може да отлиташ. Мини над покрива няколко пъти, след това им поднеси Хав на тепсия в двора пред входната врата. Докато той се спуска, момчетата ще се прехвърлят през задната стена, както се разбрахме. Хав, дръж връзка, за да ти кажем кога да прекратиш отвличането на вниманието им. Айвс ще даде на късо алармите и ввдеонаблюдението, докато пазачите преследват Хав, и това допълнително ще ги обърка. Стив, ти ще кръжиш отгоре и ще чакаш сигнал от Кристал, за да кацнеш. И ако всичко мине добре, момчетата ще натоварят момичетата при вас преди контесата да се усети какво става.

- Разбрано. - Стив потърка ръце. - Бих предпочел да направим няколко репетиции, но предполагам, че най-добре ще бъде да импровизираме в случай, че нещо се обърка.

- Боя се, че си прав. Телепатичната връзка може да пропадне, ако контесата реши отново да ни заглуши. В такъв случай най-важното е момичетата да бъдат отведени на сигурно място, дори ако това означава да оставим момчетата сами да измислят как да се измъкнат оттам. Става ли?

Стив кимна.

- Лесна работа - обади се Хав.

- Хав, ти единствен ще бъдеш сам през повечето време - рече Сол. - Уил казва да гледаш да си довлечеш задника на мястото на срещата при автомобилите, защото не иска да се връща да те търси.

Кажи на големия брат да не се тревожи за мен.

Но беше ясно, че Уил и Сол се безпокояха за участието на Хав и тъй като и двамата имаха дарбата да предусещат опасност, думите му съвсем не ме успокоиха.