Читать «Кристал» онлайн - страница 103

Джос Стърлинг

Никой не беше споменал него или Стив. Ако мислеха, че и холивудска звезда е заподозряна, това сигурно щеше да прелети по радиовълните, нали? Струва ми се, че контесата не се интересува от него -както не обръща внимание и на мен.

Трябва да сме благодарни за това. Ще се видим веднага, след като поискаме да ни освободят под гаранция. Направи всичко, за да помогнеш на момичетата.

- Готова ли сте да потеглим, синьорина? - офицер Фари - мъж едва прехвърлил двайсетте и далеч по-склонен от шефа си да се държи приятелски, беше забелязал отнесеното ми изражение.

Прокарах пръсти по челото си.

- Извинете. Преживях шок.

Той кимна.

Хайде да ви закарам вкъ щи тогава.

Качих се отпред и го загледах, докато той се запознаваше с управлението. Бавно потеглихме след полицейската кола. Микробусът отдавна беше заминал.

- Какво правехте тук, синьорина? - попита ме офицерът. Подтекстът беше защо такова приятно момиче като мен се мотае в компанията на петима подозрителни типове?

- Наслаждавахме се на гледката. Единият от тях е бъдещият ми зет. - Хав, добре ли си?

Не. Не чух, но почувствах как изруга. Не ме оставиха да остана при Уил. Изглежда, съм задържан под арест за нападение срещу пазачите на контесата. Ще ме отведат при братята ми Ами ти къде си?

Не съм арестувана, не още. Един полицай ще ме свали с колата от планината, а после ще отида при баща ти. Айвс е уверен, че ще ви пуснат под гаранция, но аз не съм толкова сигурна. Контесата има доста влияние в областта.

Познаваш ли някой добър адвокат?

Ще потърся.

Най-много ще ни помогне, ако върнем паметта на момичетата. Действията ни изглеждат напълно нелогични, освен ако те не дадат показания, че са били отвлечени.

Изведнъж се почувствах капнала от умора. Този ужасен ден никога ли нямаше да свърши?

Не е толкова ужасен. Ти ме откри, забрави ли?

Да, а в края му ти отиваш в затвора. Поздравления, моя сродна душа.

И аз те обичам.

Как поздравлението ми се превърна в любовно обяснение?

А не беше ли такова? Усещах, че въпреки всичко Хав е развеселен. Не можеш да скриеш факта, че те е грижа какво става с мен.

Естествено, че ме е грижа!

Видя ли. И аз те обичам.

Добре, прав си. Обичам те, вбесяваща ме напаст, която обеща да се върне. Предупредих те, че ще те убия, ако не спазиш обещанието си.

Чакам с нетърпение.

Не искам да прекарам най-хубавите години от живота си, като ти идвам на свиждане в затвора.

Кристал, няма затвор, който да може да опази семейство Бенедикт, когато всички впрегнем умовете си в бягството.

Не искам и да ги прекарам, като бягам от закона.

Ау, аз, ти, затънтен тропически остров - че кое не ти харесва? Той прожектира снимка, на която беше по хавайски къси панталони, а аз по хавайска пола и венец от цветя, сложен на стратегическо място. Усетих как бузите ми пламнаха.