Читать «Окованият нарцис» онлайн - страница 17

Лоръл К. Хамилтън

Очите на Джейсън изглеждаха по-големи, по-сини, по някакъв начин без всичката коса да отвлича вниманието ти от очите. Лицето му изглеждаше по-старо с къса коса, костната структура по-чиста, и разбрах, че Джейсън беше опасно близо, до линията между сладък и красив. Той беше на деветнадесет, когато се срещнахме. Двадесет и две му отиваха повече. Но облеклото, не можех да направя нищо друго освен да се усмихна.

Той също ми се ухили. Мисля че и двамата бяхме щастливи да се видим един друг. Оставяйки Ричард и Жан-Клод, оставих и хората им. Джейсън беше член на глутницата на Ричард и домашният вълк на Жан- Клод.

- Изглеждаш като мъж, излязъл от порнографски филм. Ако не носеше дрехи на уличник, може би щеше да получиш прегръдка - казах.

Усмивката му стана дори по-широка.

-Предполага се, че съм облечен за наказание. Жан-Клод каза да те изчакам и да те вкарам вътре.

-Малко е студено за тези дрехи, не е ли?

-Защо мислиш, че седя дълбоко в тълпата? - Той ми предложи ръката си. - Може ли да ви ескортирам навътре, моя лейди?

Поех ръката му с лявата си ръка. Джейсън сложи свободната си ръка върху моята. Облеклото беше толкова леко, колкото изглеждаше, сърбеше ме там, където се допираше до ръката ми.

Джейсън ме бе оставил да водя, трябваше да поглеждам към него. Платът покриващ слабините му ставаше на тънка каишка отзад, незакривайки почти нищо от дупето му.

Горнището му не беше закачено за панталоните, така че докато се мърдаше се показваше от време на време и стомаха му. Всъщност горнището беше достатъчно свободно при раменете, че когато подхвана ръката ми, откри гладкото си бледо рамо. Музиката ме удари като великанска плесница на вратата. Беше почти като стена, през която трябва да преминем. Не очаквах „Окованият Нарцис” да е клуб за танцуване. Но освен, че дрехите са малко по екзотични, и най-вече в кожа, изглеждаше като всеки друг клуб. Мястото беше голямо, леко осветено, тъмно в ъглите, с прекалено много хора, притискащи се в малко пространство, движеха телата си като обезумели, на музика която беше прекалено силна. Захвата ми се стегна съвсем малко върху ръката на Джейсън, защото винаги се чувам малко объркана на места тези. Поне за няколко минути. Сякаш се нуждаех от дълбока стая, между външният и вътрешният свят, момент в който можеш да си поемеш дълбоко дъх и да се приспособиш. Но тези клубове на са замислени да ти дадат време. Те просто те обсипват със сетивно претоварване и смятат, че ще оцелееш.

Говорейки за сетивно претоварване, Жан-Клод стоеше близо до стената от едната страна на дансинга. Дългата му черна коса падаше на къдрици около раменете му, почти до талията му. Не си спомням косата му да е била толкова дълга. Главата му не бе обърната към мен, гледаше танцьорите, така че не можех наистина да видя лицето му, но ми даде време да разгледам останалата част от него. Беше облечен в черна винилова жилетка, която изглеждаше сякаш е излята по него. Оставаше ръцете му голи и разбрах, че никога не съм го виждала да носи нещо, което да оставя ръцете му голи. Кожата му изглеждаше невероятно бяла срещу лъскавият черен винил. почти сякаш светеше с вътрешна светлина. Знаех че не бе така, въпреки че бе възможно. Никога не би се принизил, да показва такава сила на публично място. Панталоните му бяха направени от същият лъскав винил, който правеше дългите линии на тялото му да изглеждат сякаш са потопени в течен винил. Винилови ботуши високи малко над коленете, блестяха сякаш са били лъскани. Всичко в него блестеше, тъмният блясък на дрехите му, блестящата белота на кожата му.Тогава рязко се обърна, сякаш можеше да усети, че го гледам.