Читать «Окованият нарцис» онлайн - страница 16

Лоръл К. Хамилтън

Имаше и още една защита, която добавих. Метафизическите щитове са в различни вариации. Можеш да се защитиш с почти всичко: метал, камък, растения, огън, вода, вятър, земя и така нататък.

Всеки има различен щит, защото се избират индивидуално. Трябва да работиш за личното спокойствие на ума си. Може да има два медиума, като и двамата да използват камък, но щитовете няма да са същите. Някои хора просто си представят камък, мисълта за него, есенцията му и това е достатъчно. Ако някой се опита да ги атакува, те са в безопасност зад твърдият камък.Другият медиум може да вижда каменна стена, като градинска стена около стара къща и това би било същото нещо.

За мен щита беше като кула. Защитаването е като мехур, който те покрива напълно, точно като кръга на сила. Винаги съм разбирала това, когато вдигам мъртвите, но за да се защитя, трябва да си го представя в главата си. Така че си представих каменна кула, напълно затворена, без прозорци, без пукнатини, гладка и тъмна и само аз можех да позволя на някой да влезе или излезе. Говоренето за защитаване, винаги ме е карало да се чувствам, сякаш съм се побъркала и споделям заблудите си. Но работеше, а когато не се защитавам, неща се опитват да ме наранят. Не беше до преди две седмици, когато Мариан разбра, че не разбирам нищо от защитаване. Мислех, че е от значение просто колко е могъща аурата ти и колко можеш да я подсилиш. Тя каза, че единствената причина, поради която съм успяла да се справя толкова дълго, е че просто съм толкова могъща. Защитаването излиза извън аурата, като допълнителна защита. Най-вътрешната защита е здравата аура. Да се надяваме, че до края на нощта и моята ще е здрава.

Завих на ъгъла и открих редица от, хора наредили се по протежение на блока. Страхотно, точно от каквото се нуждаех. Не спрях на края на опашката, продължих да вървя към вратата, надявайки се че някой е казал на охраната да ме пусне, когато дойда. Нямах време да чакам всичко това. Бях наполовината на опашката, когато една фигура се открои и ме повика по име.

Отне ми секунда да разпозная Джейсън. Първо, той бе подстригал бебешко русата си коса късо, като бизнесмен. Второ, той носеше чисто сребърна мрежеста риза и по-голямата част от панталоните изглеждаха сякаш от същият плат. Само тънка линия от плътно сребърно минаваше над слабините му. Облеклото толкова хващаше окото, че ми отне момент да разбера, просто колко очевидни бяха дрехите. Това, което наистина виждах не беше сребро, а кожата на Джейсан, блестяща през мрежест плат.

Накарах се да погледна лицето му, защото все още клатех глава за облеклото му. Дрехите не изглеждаха удобно, но разбира се, Джейсън рядко се оплакваше за дрехите си. Той беше както обличан от Жан-Клод, така и негова сутрешна закуска. Понякога бодигард, понякога донор. Кой друг можеше Жан-Клод да накара да стои на студено, почти гол?