Преобърнатият свят

Поделиться в социальных сетях:


Поделиться в социальных сетях:


Описание

Книга «Преобърнатият свят» (The Inverted World) автора Кристофър Прийст оценена читателями портала DeepBIGLib.com на 0 из 5 баллов на основании 0 оценок, содержит 149 страниц, которые вы можете читать онлайн бесплатно.

„Преобърнатият свят" е в списъка на стоте най-добри научнофантастични романи на 20 век и мястото му сред тях е повече от заслужено. Той печели наградата на Британската асоциация за научна фантастика и е номиниран за наградата „Хюго". Градът Земя не прилича на никой друг град на света. Той се движи по релси и се стреми неотклонно на север в преследване на оптимума — точката, от която зависи оцеляването му. Градът се управлява от строго йерархична система на гилдии и младият Хелуърд Ман е член на една от тях — Изследователите на бъдещето. Бъдещето е пътят, който предстои на града, миналото — пътят зад него. Дали някой ден това безкрайно пътуване ще свърши? Приключения, опасности и любов в един невъзможен свят след Голямата катастрофа.

Авторът създава един уникален и оригинален свят".
„Изумителен експеримент на мисълта".
„Един роман, изпълнен с изненадващи превратности и с най-неочаквания край в съвременната научна фантастика".
„Задължително е да се прочете''.
Накъдето и да погледна, всичко е чуждо, но нищо ново не виждам; и с безкрайни лъжи продължавам напред — с безкрайни лъжи по пътя отдавна загубен.









Язык: Болгарский

Язык оригинала: Русский

Год: 2011

Год издания: 2011

Оригинальное название: The Inverted World

Издатель: Август

ISBN: 9789549688528

Переводчики: Иванова Татяна