Праскови за кюрето

Поделиться в социальных сетях:


Поделиться в социальных сетях:


Описание

Книга «Праскови за кюрето» (Peaches for Monsieur le Cure) автора Джоан Харис оценена читателями портала DeepBIGLib.com на 0 из 5 баллов на основании 0 оценок, содержит 208 страниц, которые вы можете читать онлайн бесплатно.

Осем години след като е напуснала Ланскене, Виан Роше се е установила в Париж с Рижия и с двете си дъщери, Анук и Розет, и отново е в мир със себе си.

Но ето че с летния вятър пристига писмо от мъртвата Арманд, която моли Виан да се върне в селото, за да помогне на отец Рейно. В Ланскене са настъпили промени. На отсрещния бряг на реката, в квартал Ле Маро, се е заселила арабска общност, жените ходят забулени, уханието на кроасани се е смесило с мириса на наргиле и на ментов чай, срещу църквата се извисява джамия, а призивът на мюезина съперничи на камбанния звън...

И една загадъчна Жена в черно хвърля тайнствена сянка върху преплетените съдби на мнозина.

Отец Франсис Рейно е загубил доверието на своето паство, обвинен е в подпалвачество и си е навлякъл неприязънта на мюсюлманите от квартал Ле Маро. Животът му е в опасност.

Ще съумее ли Виан с магията на своя шоколад и с уханните праскови на Арманд да се противопостави на опустошителните ветрове на промяната, да примири наглед непримиримото, да разбули болезнената истина за събития и хора?


Язык: Болгарский

Язык оригинала: Английский

Год: 2012

Год издания: 2012

Оригинальное название: Peaches for Monsieur le Cure

Издатель: Прозорец

ISBN: 978-954-733-759-6

Переводчики: Розова Надежда

Серия: Шоколад / 3