Читать «Молитовник православної родини «З вірою і любов"ю» (УПЦвСША)» онлайн - страница 67

Автор неизвестен

Молитва дівчини про одруження

О, Всеблагий Господи, я знаю, що велике щастя моє залежить від того, щоб я Тебе любила всією душею і всім серцем моїм та щоб виконувала в усьому святу волю Твою. Керуй же Сам, о Боже мій, душею моєю і наповнюй серце моє: я хочу догоджати Тобі Єдиному, бо Ти Творець і Бог мій. Збережи мене від гордости й самолюбства: розум, скромність і чистота нехай прикрашають мене. Неробство огидне Тобі й породжує розпусту, подай же мені бажання до працелюбности та благослови діла мої. І тому, що закон Твій наказує жити людям у чесному подружжі, то приведи мене, Отче Святий, до цього освяченого Тобою звання, не для догоджання плоті моїй, але для виконання наказу Твого, бо Ти Сам сказав: недобре бути чоловікові одному, і, створивши йому жону на помічницю, благословив їх рости, розмножуватися й наповнювати землю.

Почуй смиренну молитву мою, яка з глибини дівочого серця до Тебе підноситься: дай мені чоловіка чесного й побожного, щоб ми в любові з ним і згоді прославляли Тебе, Милосердного Бога, Отця, і Сина, і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

За спочилих

Тропарі, гл 4:

3 духами спочилих праведників / душі рабів Твоїх, Спасе, упокой / і прийми їх до блаженного життя коло Тебе, Чоловіколюбче.

В оселях Твоїх, Господи, / де всі святі Твої спочивають, / упокой і душі рабів Твоїх, бо Ти Єдиний Чоловіколюбець.

Слава… Ти єси Бог, що зійшов до пекла і розбив кайдани закованих, / Сам і душі рабів Твоїх упокой.

І нині… Єдина чистая і непорочная Діво, / що Бога без сімени породила, / молися за спасіння душ їх.

Молитва:

Пом'яни, Господи Боже наш, спочилих у вірі й надії на життя вічне рабів Твоїх, братів і сестер наших… (імена), і, як Благий і Чоловіколюбець, що відпускаєш гріхи й нищиш неправди, полегши, відпусти і прости всі провини їх, вільні й невільні. Спаси їх від вічної муки й вогню пекельного, і даруй їм причастя й насолоду вічних Твоїх благ, приготованих для тих, хто любить Тебе. Бо коли вони і нагрішили, та не відступили від Тебе й щиро вірили в Отця і Сина і Святого Духа, Бога, в Тройці славленого, і єдність у Тройці та Тройцю в єдності православно навіть до останнього свого подиху сповідали. Тим-то будь милостивий до них, і віру в Тебе замість діл зарахуй, і зо святими Твоїми, як Щедрий, упокой. Немає бо людини, що жила б і не згрішила. Ти ж один без гріха, і правда Твоя — правда вічна. Ти бо єси один Бог милостей і щедрот і чоловіколюбства, і Тобі славу віддаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Про визволення від спокуси (прп. Симвона Нового Богослопа)

Не попусти мені. Господи, спокуси, біди чи недуги вищих за сили мої, але визволи мене з них, або ж подай мені сили перетерпіти їх із вдячністю.