Безумният кораб

Поделиться в социальных сетях:


Поделиться в социальных сетях:


Описание

Книга «Безумният кораб» (The Mad Ship) автора Робин Хоб оценена читателями портала DeepBIGLib.com на 0 из 5 баллов на основании 0 оценок, содержит 553 страницы, которые вы можете читать онлайн бесплатно.

В родния си град Алтея пристига с очакването, че най-сетне разполага със средствата да си върне кораба. Вместо това тя ще бъде посрещната от неприятна изненада — съдбоносна не само за нея, а и за целия род Вестрит.

Вестта за пленяването на Вивачия пристига в момент, когато целият град е разтърсван от дрязги. Потокът от чужденци продължава да уронва Търговските традиции, а нови налози и ограничения задушават печалбите им. Патрулните съдове, които би трябвало да ги защитават от морските разбойници, на практика упражняват друга форма на пиратство. Не изненада, че из града все по-силно се разнасят гласове, говорещи за независимост. А в отговор самият сатрап започва да обръща поглед към недоволстващите Прокълнати брегове.

Сред тази обстановка Вестритови подемат своя опит да върнат семейния си кораб. Техните средства не стигат за сдобиването с друг плавателен съд… но са достатъчни за откупуването на един безумен жив кораб, с когото никой не иска да плава.

Но дори и ако по някакво чудо слепият Парагон успешно бъде изведен в открито море, дали спасителната експедиция ще се окаже навременна?

Защото капитан Кенит отдавна е свикнал да (за)пленява кораби…


Язык: Болгарский

Язык оригинала: Английский

Год: 1999

Год издания: 2015

Оригинальное название: The Mad Ship

Издатель: Ем Би Джи Тойс

ISBN: 978-954-2989-68-4

Переводчики: Григоров Радин

Серия: Сага за живите кораби / 2