Читать «Ігри долі» онлайн - страница 30

Іванна Боразан

Як би вона хотіла їх ніколи не покидати. Але така доля всіх дітей і батьків. Діти виростають і покидають своїх батьків для створення своєї сім’ї, народження своїх дітей. Які у свою чергу також виростають і покидають родинне гніздо. І не має кінця у цього замкнутого кола.

Так, і наша героїня змушена була покинути рідний дім. Але її тішила думка, що це не назавжди. Та й їдуть вони не в іншу країну, а лише в інший кінець України. Кілька годин їзди, і вона в будь-який час зможе до них приїхати і провідати. З такими оптимістичними думками Аня сідала в машину, яка повезе її далеко від дому. До невідомих країв і до невідомих людей. Вона трималася з усіх сил, щоб не розплакатися. Але їй це не вдалося, коли побачила свою найкращу подругу Оксану всю в сльозах. Кому вона зможе довірити свої стаємниці? З ким поділитися переживаннями? Хто дасть пораду?

«Як же я буду сумувати за тобою, подруго! Ніхто краще за тебе мене не розумів. Нічого. Телефон ще ніхто не відміняв. Але ніякий телефон не дасть тобі звичайного людського тепла і розуміючого погляду очей».

— Телефонуй нам, дочко! — сказала заплакана мати.

— Не забувай, — з печаллю в голосі сказала Оксана.

— Я ніколи вас не забуду. І буду часто телефонувати, — відповіла Аня.

Останній раз помахала їм рукою. І машина рушила.

— Не засмучуйся, кохана, — ніжний голос Ніка заставив Аню відвернутися від вікна і витерти сльози, — ми скоро сюди повернемося, ти навіть не помітиш, як пройшов час.

І Ніколас лагідно обняв дружину. Анна у свою чергу примостила свою голову у Ніка на плечі і вдихнула його запах. Такий заспокійливий, такий коханий і притаманний лише йому.

Зігріта теплом і втомлена душевними переживаннями, Аня заснула.

Розбудив її легенький поцілунок Ніколаса.

— Прокидайся сонько, — з усмішкою на обличчі сказав Нік, а потім додав, — ми зупинилися, щоб перекусити і трохи відпочити. Ти як, голодна?

— Дуже, — сонно мовила Аня, — я ж із самісінького ранку нічого не їла.

— Тоді ласкаво просимо на обід.

Кінець травня виявився жарким, тому подорожувати в машині, особливо в полудень, було нестерпно. Ніколас вирішив, що цей час вони проведуть у прохолодному номері придорожнього готелю.

Кілька смачненьких страв і задоволені мандрівники насолоджувалися відпочинком у номері.

Ніколас, збуджений поїздкою, почав пестити Аню, але та не надто цього бажала.

— Нік, не треба. Мені зараз не до цього. Давай іншим разом, — сказала Аня, зупиняючи тим самим порив Ніколаса.

У Ніколаса Харта таке було вперше. Щоб жінка йому відмовила! Йому! Це ж не чувано! Ну, нехай колись її дівочі примхи були завадою, але зараз — вона його дружина. Це входить у її обов’язки.

Побачивши у Ніка судорогу, яка звела його гарне обличчя і небезпечний блиск його очей, Аня лагідно мовила:

— Пробач, коханий! Не сердся. Ти ж знаєш, як мені зараз важко. Я ж ніколи не розставалася зі своїми батьками. Май терпіння.

І немов кошеня притулилася до свого чоловіка і обійняла.

— Це ти мені пробач, — монотонно мовив Нік. І в його словах не чулося жодного розкаяння. Але все ж таки обійняв її і невинно поцілував у чоло.