Читать «Ігри долі» онлайн - страница 21

Іванна Боразан

Аня прискіпливо обирала сукню й фату. Приміряла аксесуари. З нею радилися організатори й усі були у захваті від її цілеспрямованості, впертості та хорошому смаку. Вони знали про хвилювання наречених перед цією визначною подією, але перший раз їм зустрілася наречена, яка знала, чого хоче. Інші вагалися, може, це, а може, інше, інколи покладалися на досвід і смаки організаторів, а вона твердо знала, чого бажає. Все в неї мало бути найкращим: найкраща сукня, найкраща церемонія, найкращий банкет. Та Аня знала, що найкращим у її житті все одно буде її майбутній чоловік.

Ви вже почали думати, що не встигла Аня ще вийти заміж за міліонера, а вже прагне розкоші. Можу вас запевнити, що це не так. Для нашої героїні не мало значення, яким буде весілля. Це батьки вмовляли, адже вона в них єдина дочка й хотіли, щоб усе було, як у людей. Підлив «масла в вогонь» і Нік. «Як же так, щоб іноземний міліонер та й поскупився на власне весілля», — говорили б люди. Та Аня лише тоді погодилася, коли її наречений повідомив, що його батьки не приїдуть на їхнє весілля. «Чому батьки не хочуть бути присутніми не весіллі свого сина?» Причину Нік не говорив, але Анна зрозуміла, що вона є тією причиною. Можливо, не таку дружину вони бачили біля свого красеня сина. Та які б причини не були у батьків Ніка, Аня твердо вирішила доказати його батькам і цілому світу, що вона гідна кандидатура дружини Ніколаса Харта. Тому прискіпливо все обирала, щоб усе було ідеальним.

Ніколаса також охоплювала тривога. Інколи він думав, чи правильно вчинив. Але подалі відганяв такі думки. Кращої, ніж Аня, йому все одно не знайти. Та й час уже прощатися з бурхливим холостяцьким життям. Тепер його чекає сімейний спокій. Поруч красуня-дружина, а потім і маленькі діточки. Над цим думаючи, Ніколас Харт сам собі чудувався: відколи він став таким сентиментальним. Чи готовий він поміняти безтурботне, повне розваг життя на відповідальне й повне обов’язків? Так! Чи зможе бути вірним своїй дружині? Так! «Тоді які ще можуть бути сумніви. Вперед до найкрасивішої нареченої, яку будь-коли бачив Трускавець», — підштовхував Ніка внутрішній голос.

Сам до себе усміхнувся і пішов одягатися на церемонію. Скоро і свідок нагрянуть. І знову він посміхнувся, згадуючи, хто у нього за свідка. Це його партнер по бізнесу. Його відданий друг. Завжди поруч: на роботі, на вечірках — і ось так символічно буде поруч і на його весіллі. Тільки йому дозволялося жартувати над ним. На інших він тільки гляне, і їм вмить перехочеться «вставляти свої п’ять копійок».

Та годі вже про нареченого, час повернутися до Ані, яка вже встигла прийняти душ і з нетерпінням чекала на свого перукаря. Нервово вешталася туди-сюди і час від часу дивилася на циферблат годинника. Вона не любила пафосу, тому відмовилася від салону краси. Та й менше уваги привертатиме до своєї персони, якщо запросить до себе перекуря.