Читать «Ігри долі» онлайн - страница 148

Іванна Боразан

— Пробачте, — тихенько прошепотіла вона. — Я проспала.

— Не потрібно вибачень, — лагідно відповів Іван Миколайович. А потім додав: — Ти одягайся, а я почекаю тебе у ресторані. Замовлю нам сніданок.

Аня кивнула головою на знак згоди. Лемачов зачинив двері і дівчина залишилася насамоті з власними думками.

«Все таки вона заснула. І так негарно вийшло. Вона порушила свою обіцянку. Втрачено уже кілька годин».

Дівчина сумно видихнула повітря з грудей. Та не час для скиглення. Дорога кожна хвилина.

Аня підійшла до приготованого нею одягу напередодні і тремтячими руками взяла светер. Тепла тканина ніжно обняла її тіло, а сині джинси спокусливо лягли на ноги.

Дівчина підійшла до дзеркала. Через те, що вона лягла вчора з вологим волоссям у ліжко, зараз вони виглядали не дуже привабливо. І щітка ніяк не хотіла привести їх до ладу. Аня, не довго думаючи, заплела свої неслухняні кудрі у косу. Важка коса лягла на груди, створюючи з дівчини ідеал української красуні. Якби не темні круги під очима. Хоча Аня й трохи спала, вони ніяк не хотіли сходити. Тому вона почала використовувати усі можливі косметичні засоби, щоб приховати цей недолік.

Ніколи її чарівне личко не знало на собі надмірної кількості косметики. І зараз було не винятком. Легенько підведені чорним олівцем очі і ніжний відтінок помади на її губах, робили її досить скромною, але й одночасно спокусливою жінкою. Можливо, причина навіть не в кількості макіяжу чи його відсутності. Просто її обличчя завжди випромінювало свіжість і навіть невинність. А дитячий блиск в очах завжди привертав до себе погляди.

До ідеалу бракувало тільки легенького рум’янцю на її щоках. Але про це подбала природа. На вулиці була морозяна погода, а морозець, як умілий візажист, умить внесе свої корективи…

Сніданок пройшов у мовчанні. Кожен з присутніх хотів якнайшвидше покінчити з цією трапезою і помчати в дорогу. Туди, де серце кличе…

XXII

Андрій з самого ранку почувався знервовано. Якісь незрозумілі відчуття тривожили його душу. Нічого його не радувало, навіть робота, яка тепер замінила йому все.

Після того, як Аня пішла, йому не хотілося жити. Світ був не милий йому без неї. Вона пішла… Пішла і, напевне, не згадує про нього… У неї своє життя. Чоловік. Сім’я. А у нього лише біль і сестра, яка старається цю біль трохи притупити. Але як це не прикро звучить, та у неї нічого не виходило. Цю біль неможливо придушити.

Андрій хотів звільнитися з роботи. Зникнути знову. Але директор фірми, в якій він працював, не захотів залишатися без такого цінного працівника. Хоча з Андрієм і траплялися часом проблеми, але він був людиною слова. Якщо сказав, що зробить цю роботу, значить зробить. І ця робота була бездоганною. І щоб залишити його на фірмі, Ярослав Степанович запропонував Андрію бути позаштатним працівником. Він буде отримувати певне завдання, буде його виконувати вдома чи хоч на Місяці і приноситиме готову роботу у офіс, і за це отримувати платню.